22/11 - 1m2 podium

Wanneer: Culturele Markthal
Waar: 15:00-15:00 en 15:30-16:30
 
Beeldend kunstenaar en initiator Marijke Hooghwinkel rolt vanmiddag het 1m2 podium bij Nieuwe Veste uit.
Dit 1m2 podium voor kunst, poëzie en performance reist langs verschillende plekken in de stad met verrassende line-ups. Laat jezelf deze zondag verrassen door de optredens van Mike Suijkerbuijk, Jesse Vos, Pim Steinmann, Gwendolyn Rammelo en Emma van de Wouw.

   

Listream video: 
https://www.facebook.com/124153217671048/videos/884366802370424

Mike Suijkerbuijk, art-performer & 3e jaars student Art & Research, St. Joost School Art en Design.
Onderzoekt in zijn performances hoe historische iconen clashen en transformeren.
 

Data versnellen als celdelingen en profielen worden opgeslagen als binaire DNA-codes. In Across the globe hebben we toegang tot een collectief archief waarin mens en informatie als vloeistoffen worden vermengd. Alleen historische iconen lijken zich nog steenvast overeind te houden in deze wirwar van informatie. Mike Suijkerbuijk onderzoekt in zijn performances hoe deze iconen clashen en transformeren. Zijn wij nog onze iconen of zijn we zo ver vervreemd dat we in de bruine soep van het internet verdrinken?
mikesuijkerbuijk.pb.gallery

Gwendolyn Rammelo, dichter.
Gedreven en enthousiast woordperformer, met een eigen geluid.
 

Door haar zoon, singer/songwriter, werd zij naar Woorddingen [ooit het podium voor woord en muziek georganiseerd door Erik de Munnik en Walther Ligtvoet] bij Foodguerilla op Stek [Breda] gedreven. En daar enthousiast gemaakt voor poëzie. Uiteindelijk duurde het nog een jaar voordat zij op verschillende podia in Nederland ging optreden. Haar werk is opgenomen in diverse bloemlezingen en zij presenteert podia voor Stichting Spleen [van Kees Godefrooij, dichter Amsterdam]
https://www.facebook.com/Stichting-Spleen-1811875969050236/?ref=page_internal.
Daarnaast schildert zij ook nog portretten. Begin volgend jaar hoopt zij haar debuutbundel te presenteren.


 
Jesse Vos, woordperformer met knaldrang.
Vertelt op tragikomische wijze over seks, therapie & comfort food.
 

Je zou kunnen zeggen dat Jesse Vos het schoolvoorbeeld is van de ideale schoonzoon, alleen wil het geval dat de 23-jarige Bredanaar zijn school nooit heeft afgemaakt. En dat is ook niet erg, want van het feit dat je zonder opleiding nog best een eind kunt komen is Jesse het vleesgeworden bewijs. Zo sprak hij op internationale congressen over zijn leven met psychiatrische hulp, speelde hij ontelbaar veel shows met al even ontelbaar veel bands, schopte hij het per ongeluk tot internetgekkie en sinds twee jaar prijkt ook de titel schrijver in zijn tinder bio. Gewapend met volgekalkte notitieboekjes en een relatief gezonde dosis knaldrang vertelt hij op tragikomische wijze over seks, therapie, comfortfood, en alle andere dingen die hem bezig houden.
 
Pim Steinmann, spoken word performer.
Combineert levendige fantasie met de ongemakken van het menselijk bestaan.
 

Performer en beeldend kunstenaar uit Breda. Presentator en medeoprichter van Stortvloed [ hét spoken word, storytelling en comedy event in Breda, locatie Electron]. In haar optredens combineert ze een levendige fantasie met de ongemakken van het menselijke bestaan.
 
Marijke Hooghwinkel, Initiator 1m2 Podium.
Presenteert deze editie