Amateurkunst » Amateurkunst

Infopunt Amateurkunst Breda

Biedt ondersteuning en informatie voor amateurkunstenaars en amateurkunstverenigingen


Amateurkunst is een groot onderdeel van het Bredase leven. Nieuwe Veste verbindt het culturele amateurkunst netwerk door informatie en krachten te bundelen. Dit begint met een goede zichtbaarheid van alle amateurkunstbeoefenaars in Breda en omgeving. Nieuwe Veste ondersteunt dit netwerk door de inzet van de consulent amateurkunst. Alle culturele organisaties in de gemeente Breda die in hun vrije tijd met kunstbeoefening bezig zijn, kunnen bij het Infopunt Amateurkunst Breda terecht voor informatie en ondersteuning. 

Ook tijdens de coronacrisis, waarin veel activiteiten niet doorgaan, blijven wij wel bereikbaar. Dat betekent dat je bij ons terecht kunt met alle vragen over je plannen en ideeën voor grote of kleine projecten. Maar ook met vragen over subsidiemogelijkheden, mogelijke samenwerkingspartners, een nieuwe dirigent of regisseur etc.

Marianne de Bie, Wethouder Jeugd, Onderwijs en Cultuur, Amateur toneel overleg Breda (AtoB), Federatie Bredase Verenigingen van Blaasmuziek (FBVB) en met het Infopunt Amateurkunst Breda stuurden op 6 mei een brief naar het amateurkunstenveld in Breda. Daaruit volgden een aantal veelgestelde vragen vanuit het veld. De antwoorden op deze vragen vind je hier.
De Gemeente Breda zal er alles aan doen om de kunst- en cultuursector bij te staan waar dat kan. Daar wordt op dit moment overleg over gevoerd. Samen moeten we nadenken hoe evenementen, kunst en cultuur een podium kunnen verwerven in onze nieuwe 1,5 meter samenleving. Bent u organisator van een Bredaas evenement of één van die Bredase cultuurmakers, kijk dan hier wat we kunnen doen voor de toekomst

Heb je een vraag of idee? 
Heb je plannen voor een speciaal project en heb je behoefte aan iemand die meedenkt, kan adviseren of doorverwijzen naar een geschikte partner?

Neem dan contact op met Katja Neurink, consulent amateurkunst
Wij denken kosteloos met je mee en zoeken samen met jou naar een antwoord of oplossing. 

Telefoon: 06-54974478 
E-mail: k.neurink@nieuweveste.nl

Wil jij op de hoogte blijven van wat er speelt in het Bredase amateurkunstveld? 
Hier vind je ons op Facebook:
 
Aanmelden maandelijkse nieuwsbrief: