Amateurkunst » Nieuws » Breda Buiten: Summer Soul Music

Breda Buiten: Summer Soul Music

14 & 21 juli: Jazz & Soul live concerten op het Binnenplein van Nieuwe Veste aan de St. Jansstraat in Breda.

Breda heeft vele talentvolle musici voortgebracht die vaak te zien zijn bij tvprogramma’s, bekende festivals en grote en kleine podia in binnen- en buitenland. Helaas zijn deze Bredase musici niet of nauwelijks in ons eigen Breda te zien. Nu is er met “Breda Buiten Live: Summer Soul Music” de gelegenheid om deze (jongere) generatie professionele musici in Breda live te zien optreden. Nieuwe Veste heeft met organisator Leo van Lieshout het initiatief genomen om voor Breda Buiten concerten te programmeren met deze musici en de gerenommeerde bands waarin zij momenteel spelen. Tevens zullen zij voorafgaand aan de concerten clinics geven met een aantal bekende Nederlands musici. Iedereen is welkom bij deze openbare clinics en wie weet kan je zelfs even mee jammen.

Corona maatregel: Het is verplicht om bij de ingang een coronatestbewijs te laten zien via de CoronaCheck app. Dit kan een vaccinatie, herstel certificaat of een negatieve testuitslag zijn.

Programma:

Woensdag 14 juli:
 

Live concerten Binnenplein/St. Jansstraat:
 
 • 19.00 – 20.00: Shrill Tones
  Rotterdams funk geluid o.l.v. bassist Jaro Bellekom en de Bredase saxofonist Paul van de Calseijde in een all-star formatie van kersverse alumni van het Rotterdamse Conservatorium. Zwaar geïnspireerd door de Amerikaanse funk band Ghost-Note brengt de band een set vol vintage funk grooves, hiphop beats en grepen naar jaren '70 fusion.
  - Paul van de Calseijde - Tenorsax, effects.
  - Anton de Bruin - Toetsen
  - Joshua Bredow - Gitaar
  - Jaro Bellekom - Bas
  - Thijmen Molema - Drums
 
 • 20.30 – 21.30: Kay Slice
  ‘Grooves from a hiphopkid with a Ghana soul’ .Hij liet De Wereld Draait Door studio swingen, liet Mathijs van Nieuwkerk fluiten, opende het jaar van Rembrandt met zijn scherpe woorden, trad met zijn live-band op bij VPRO Mundo, ontving meerdere lovende recensies van 3voor12, en is volgens Red Bull één van de acts die gaat opblazen. Kay Slice fileert, snijdt en raakt. En is op een muzikale missie. Hoe dat klinkt? Als een mix van hiphop, soul en afrobeat: meditaties op zelfliefde, identiteit en alles wat je tegenkomt in de zoektocht naar jezelf. Met Bredase drummer Eliando Hatumena.
 
 • 22.00 – 23.00: T-5
  De band van meestergitarist Peter Tiehuis! Peter wordt algemeen beschouwd als één van de beste en smaakvolste gitaristen van Europa. Zo speelt hij al vele jaren als vaste kracht bij het Metropole Orkest, waarmee hij diverse Grammy Awards in de wacht sleepte. Maar ook als sessie gitarist verdiende hij ruimschoots zijn sporen met o.a George Duke, Ilse DeLange, Trijntje Oosterhuis en Al Jarreau. Met onderstaande bezetting werd ook het aankomende album opgenomen en kunnen we uitkijken naar een avond funky fusion van internationaal topniveau!
  - Gitaar: Peter Tiehuis
  - Percussie: Martin Verdonk (Steve Winwood, Richard Bona, Incognito)
  - Met Bredase drummer: Jasper van Hulten (Wouter Hamel, Eric Vloeimans)
  - Bas: Theo de Jong (Kayak, Toots Thielemans, Ilse DeLange)
  - Keys: Karel Boehlee (Trijntje Oosterhuis, Toots Thielemans, Gino Vanelli)


Woensdag 21 juli:
 

Live concerten Binnenplein/St. Jansstraat:
 
 • 19.00 – 20.00: Mouwen meets Muller. 
  Met al drie prestigieuze prijzen en vele optredens in zijn rugzak is de Bredase jazzsaxofonist en conservatoriumstudent Pepijn Mouwen allerminst onbekend te noemen. Met “Mouwen meets Muller” speelt dit kwintet eigen werk en arrangementen. Pianist Chris Muller is een opkomend talent in de Nederlandse jazz scene. Chris heeft aan het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd bij de Nederlandse toppianisten Rob van Bavel en Karel Boehlee. In 2016 en 2019 heeft Chris prijzen gewonnen bij het Christina Jazz Concours.
  Trombonist Maarten Combrink heeft o.a. gespeeld met het National Youth Jazz Orchestra, the Dutch Jazz Collective, het Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra van het Concertgebouw.
  Omer Govreen is een Israëlische contrabasspeler, geboren in het Verenigd Koninkrijk. Omer speelde eerder al met bijzondere muzikanten zoals Billy Cobham, Anat Fort, Eran Har e.a.
  Drummer Nitin Parree heeft eerder gespeeld op festivals als Jazz in de Gracht, Just Jazz, Cutting Edge, Jazz Culinair Voorburg en het Dakota Jazz Festival.
  - Pepijn Mouwen – saxofoon
  - Chris Muller – piano
  - Maarten Combrink - trombone
  - Nitin Parree – drums
  - Omer Govreen – contrabas
 
 • 20.30 – 21.30: Efraïm Trujillo hommage aan de Tenorsaxofonisten!
  Trujillo speelt op de grote jazzpodia met The Preacher Men, The Ploctones & New Cool Collective Big Band. Ook heeft hij samengewerkt met het Metropole Orkest en Jazz Orchestra van het Concertgebouw. Hij werkte als arrangeur voor Nederlands Jeugd Jazz Orkest in 2017 en 2018. Hij is de muzikaal leider, dirigent en arrangeur van het Amsterdam Funk Orchestra. In 2019 won hij de Edison Publieksprijs met zijn muziekgroep The Preacher Men.
  Samen met supertalenten Bredanaars Sjoerd van Eijck (Mudita) op piano en Dirk de Nijs (De Raad van Toezicht) op drums breng Efraïm Trujillo een hommage aan zijn favoriete (tenor)saxofonisten. 12 nieuwe & originele stukken in de stijl van Shorter, Coltrane, Henderson laten tevens de veelzijdigheid van de tenorsaxofoon horen.
 
 • 22.00 – 23.00: Sicha ft. Lo van Gorp.
  In 1997 kwam Lo in de band van Marco Borsato terecht als achtergrondzanger en na wat onderbrekingen is dat nu nog steeds zo. Daarnaast maakte hij zo’n 10 jaar deel uit van de band van Trijntje Oosterhuis. Ook vervulde hij jarenlang een ondersteunende rol bij Ladies of Soul. Lo is sindsdien voornamelijk actief als zanger en behoort tot de meest gevraagde sessiemusici van Nederland. Regelmatig trad hij op met Candy Dulfer, Oleta Adams, Alain - Clark, Edsilia Rombley, Edwin Evers Band en The New Amsterdam Orchestra. Ook verzorgt hij meestal de backing vocals bij het Metropole Orkest. Daarnaast werkte hij aan talrijke TV producties mee.
  - Lo van Gorp: zang
  - Ricardo Lekatompessy: bas
  - Rory de Kievit: gitaar
  - Stan Dekwaadsteniet: toetsen
  - Bredase drummer: Davy Henket.