Amateurkunst » Stadspodium Breda » Stadspodium agenda » Festival Parade Creatief » Festival programma - Parade Creatief!

Festival programma - Parade Creatief

Programma zaterdag 9, zondag 10 december en exposities

 

> BEKIJK HIER HET BLOKKENSCHEMA 

 

Zaterdag 9 december

De Dondervogels
Zaterdag 14.00 uur

De Dondervogels bestaat uit een bont gezelschap van 4 mannen en 3 vrouwen. In onze expresieve sound-art performance spelen we vrij met geluiden en beweging die ingesloten liggen in lichaam en gevoel, kwetsbaarheid en onderbewustzijn. We uiten onszelf met wat er voorhanden is en wat de omgeving en situatie ons ingeeft. We spreken niets af en wat er onstaat kkomt uit het niets. 
 
 
Essie & Starboy
Zaterdag 14.30 uur

Wij zijn Essie & Stardust. Twee neefjes van elkaar die zijn begonnen met rappen op een jonge leeftijd. We merkten dat we op een creatieve en leuke manier boodschappen konden overbrengen en onze gevoelens konden uiten. We begonnen bij grote broer grote zus en hebben nu al redelijk wat shows gedaan. Maak kennis met Essie en Starboy een sterk duo vol passie in wat ze doen.
 
 
Voordracht van gedichten met  - Anton Overboom. Gitaar/luit - Erik-Jan van Schravendijk
Zaterdag 15.00 uur

De woorden liggen gedichtsgewijs in mij; ze sluimeren. Ik stoot ze aan: “Hé, wakker worden, Woorden! Horen jullie? - de luit klinkt al. Jullie zijn wakker?! Mooi zo, sta maar op, stroom maar, vloei maar...” Daar stromen de wakkere woorden. Ze vloeien vanuit mijn lijf naar buiten, arm in arm met de klanken van de luit. Anton draagt voor onder de begeleidende klanken van Erik-Jan’s luit.
DJ Kevin
Zaterdag 15.00 uur

DJ Kevin is 4 jaar geleden begonnen bij Grote Broer Zus met het draaien als DJ. Schoolfeesten, buurtfeesten en binnen verschillende muziekorganisaties heeft hij al veel redelijk wat ervaring. Met zijn ervaringen en top40 stijl is hij erg flexibel voor meerdere doelgroepen.
 
Raf B
Zaterdag 15.30 uur

Raf B is begonnen met rappen nadat er een diss-track tegen hem is gemaakt. Daarna heeft hij zijn gevoel in zijn tracks gestopt en voelt hij zich fijn als hij met muziek bezig is. Vanuit de studio van Grote Broer Zus is hij bezig met zijn EP 'comeback' waarin hij verschillende tracks gaat uitbrengen.
Popkoor D’Accord.
Zaterdag 16.00 uur

Sheeran en Bruno Mars), afgewisseld met wat stoerdere nummers van Evanescence en Within Temptation. En dat alles met een 5-koppige liveband en onder leiding van de in 2023 aangetrokken dirigent Thom Ritter.
 
 
Steven Gerards
Zaterdag 16.30 uur

Mijn naam is Steven Gerards oftewel een jongen met een rugzak. Ik maak gedichten, ik blog, ik maak gedichtboeken over het leven en een klein beetje over mijn leven. Leven met een licht verstandelijk beperking is athematisch teleurstellend, laten we het netjes houden met de woorden, oké?
 
Simon van Genderen
Zaterdag 17.00u.

Simon van Genderen is een singer-songwriter uit Etten-Leur, Noord-Brabant. Ook is hij de frontman van Indierockband Blue Vultures. Geïnspireerd door Tamino, Phoebe Bridgers en Bon Iver, voeren onderwerpen als nostalgie en onbeantwoorde liefde de boventoon in de gevoelige liedjes die hij sinds zijn dertiende al schrijft.
Lotte van der Jagt
Zaterdag 17.30 uur

Als zangeres die zichzelf op gitaar begeleidt, geniet ik ervan om mensen te raken met mijn muziek. Ik hou van rustige nummers met een emotionele lading. Onlangs verhuisd naar Breda, ben ik vastbesloten mijn muzikale ervaring uit te breiden. Of het nu solo is of in een band, ik hoop in de toekomst vaker mensen blij te mogen maken met mijn muziek. 
Mount Mono
Zaterdag 18.00 uur

In het hart van Breda is een nieuw geluid ontstaan dat de soulvolle melodieën van het Amerikaanse Zuiden weerspiegelt. Mount Mono herdefinieert het Southern Rock genre voor een nieuwe generatie.
 
 
 
 
GeeJee
Zaterdag 18.30 uur

Geejee is liedjesschrijver, gitarist en zanger met een onderhoudend verhaal. De Nederlandstalige teksten zitten goed in elkaar en zorgen voor een glimlach, herkenning en stof tot nadenken. Hoewel hij zijn nummers aankleedt met ruime en verzorgde arrangementen, brengt hij bij optredens de liedjes in elementaire vorm met akoestische gitaar en zang.
Jongeren Koor Princenhage
Zaterdag 19.00 uur

Een enthousiaste groep jongeren tussen de 12 en 28 jaar oud. Hun repertoire is een afwisselende mix van uptempo pop, swingende gospel, de mooiste musicalsongs en prachtige ballads. Tijdens dit optreden zal het JKP het publiek een voorproefje geven van hun Kerstconcert en de kerstsfeer met hen delen.
 
Sang Mee
Zaterdag 19.30 uur

Met een Koreaanse en Belgische achtergrond werkt Sang Mee als fotograaf, muzikant en kunstenaar in Nederland als thuisbasis. Als solist trad ze op samen met het Tilburgs Vocaal Ensemble, Oisterwijks Kamerkoor en Cappella Breda. Momenteel is Sang Mee actief bij ensemble Lyrico, Brabant Koor, Collegium Musicale Amsterdam en in de vaste bezetting van Musa olv Peter Dijkstra.
La Rose Kifu. New Collection. Live Modeshow.
Zaterdag 20.15 uur

The Power of Celebration is een plek voor iedereen, "vier het leven, vier jezelf". Er zit kracht in het celebreren, mijn collectie is een samenkomst van mijn african roots gemixt met een urban touch. Samen vieren wij The Power of Celebration, overal waar wij zijn is het feest!
 
 
Bender
Zaterdag 20.45 uur 

Bender, de veelzijdige artiest met een unieke mix van hiphop, afro, dance, pop en urban, zal het podium betreden in Breda! Bereid je voor op een onvergetelijke avond vol energieke optredens en aanstekelijke vibes. Bender zal samen optreden met een verrassingsact.
 
 
 
Kim’s Garage
Zaterdag 21.15 uur

Dit funk collectief samengesteld door bassist Sarah van der Klis uit Breda speelt dynamische funk met jazz en rock invloeden van over de hele wereld. Hun sound is geinspireerd door bands zoals Level 42 en Fearless Flyers. De band experimenteert met het mengen van genres met behulp van funky grooves en strakke drums, met als resultaat een fris geluid en een vleugje avant-garde.
SURRI
Zaterdag 21.45 uur

Van Bredase bodem, opgegroeid in het dorpje Ulvenhout. Al op vrij jonge leeftijd begonnen met freestylen en zingen. Een flexibele artiest die zijn persoonlijke leven of aller daagse lifestyle vertaald naar muziek. En is ontwikkeld naar een Pop/Hiphop artiest.
  
  
 
The Lowmen
Zaterdag 22.30 uur

The Lowmen is de band waarin zanger/ gitarist Jan Loomans centraal staat. Als muzikant heeft Jan vooral in de jaren 80 en 90 zijn sporen ruimschoots verdiend, onder andere in de band Diesel. Samen met de zeer ervaren muzikanten Bob van Dinther (gitaar en zang), Roel Bisschop (drums) en Henk Boudeling (bas) worden deze nummers in een nieuw jasje gestoken, en aangevuld met recent eigen werk.
 
The Fried Seven
Zaterdag 23.30 - 01.00 uur

Losgaan op de dansvloer. Swingnight new 'old style tot in de kleine uurtjes!
The Fried Seven is een internationale groep jonge musici gevestigd in Amsterdam en verenigd door hun gedeelde passie voor Early Jazz. Vanaf 2022 voegde zangeres Laura Dooge zich bij de band. Hun concertrepertoire, dat zich uitstrekt over de jaren 1920 en 1930, omvat originele arrangementen van oude nummers waaraan Laura haar eigen unieke draai geeft, evenals muziek van Louis Armstrong, Jelly Roll Morton en King Oliver. 
BailAmor
Zaterdag 20.00 uur

BailAmor is een Zumba Flamenco dansschool ontstaan uit liefde voor elkaar en liefde voor de dans. Tijdens Parade Creatief zullen Herman en Jody, vergezeld door twee dansers uit de selectiegroep, te weten Hetty en Juan, in het kort laten zien waar BailAmor voor staat: Zumba, Flamenco en een combinatie daarvan.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Zondag 10 december

   
Pop-Up Koor
Zondag 14.00 uur

Iedereen, van jong tot oud, ervaren en absoluut onervaren, is welkom om in Pier15 een “Pop-Up-koor” te vormen. Onder leiding van muzikaal leider Caja van der Werff studeert dit koor in anderhalf uur tijd het stuk in. En… om 14.00 uur wordt het resultaat uitgevoerd voor festivalbezoekers. Onmogelijk???? We zullen zien… Wij hebben er zin in! Wie zingt er mee??? Wil je je alvast voorbereiden? Kijk op http://www.musicaja.nl voor gratis bladmuziek en oefenbestanden. Zo kan je, ook als je geen noten kunt lezen, je partij alvast oefenen.
DJ Latina Passion
Zondag 14.00 - 19.00 uur

DJ Latina Passion is a latin argentinian DJ. Her passion for music began as a child within her family, her hobby in her free time is playing music. DJ Passion combines her experience and passion with the knowledge acquired at DJ School International and Harmony DJ. Her motto is to see her audience dance on the dance floor with a wide smile, dancing happily to the rhythm of his sensual music Latin America and I would like to introduce it to you.
   
 
 
Bredaas Mannenkoor
Zondag 15.15 uur

Als het koor een concert geeft, gebeurt er iets.! Een uitvoering van ons koor laat geen mens onberoerd. De vele gasten die wij al bijna 160 jaar in kerkgebouw of theaterzaal, in binnen- of buitenland, ontvangen zijn telkens weer onder de indruk van de kwaliteit van één van Nederlands beste klassieke mannenkoren.
 
 
 
  
 
 
Riley Timmerman
Zondag 16.00 uur

Ik ben een 17-jarige game art student met een passie voor muziek. Ik heb keyboard leren spelen toen ik 10 jaar oud was en ben overgegaan naar piano toen ik 13 jaar oud was. Ook rond deze tijd ben ik begonnen met mijn eigen muziek schrijven en vorig jaar heb ik voor het eerst mijn eigen muziek gepubliceerd onder de alias "Love In Yellow". Ik speel een combinatie Klassiek, New Age en OSTs, maar met veel nadruk op Waltzen.
Remote Controles
Zondag 16.45 uur

Remote Controls is een rockband uit Breda bestaande uit zes leden waar de leeftijden tussen 17 en 20 liggen. Waar ze normaal gesproken al jaren het publiek wegblazen met hun Rockmuziek, zal er nu een toontje lager gezongen worden.
 
 
 
 
 
BBoy Oneness
Zondag 17.15 uur

Een dans duo uit Breda. Bestaande uit Nederlands kam pioen breaking Desmonster & Ties. Samen volgen ze de Break opleiding van het Creatieve College in Utrecht. Onder supervisie van Break Sessions zullen ze hun nieuwe duet spelen. Andere personen, andere bewegingen. Maar dezelfde ambitie Oneness staat voor vrede, rust en acceptatie. Het gaat over de kwaliteit van het één zijn.
 
Roda da Holanda
Zondag 17.30 - 19.00 uur

Brazilian Dance Party. Swingende samba's die je verleiden met opzwepende Zuid-Amerikaanse dansmuziek! Wat begon als een stel muzikanten die aan tafel gingen zitten om de lekkerste samba's samen te spelen, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip en een groep die op geheel eigen wijze een fantastische Braziliaanse 'roda de samba' weet neer te zetten, zonder daarbij de traditie uit het oog te verliezen. Een absolute feel-good-ervaring!  
Kings Blood
Zondag 14.45 - 15.15 uur

Kings Blood, een opkomende ster in de muziekwereld, brengt een frisse wind met zijn unieke benadering van muziek. Als getalenteerde artiest heeft hij zijn stempel gedrukt door R&B, reggaeton en hiphop te verweven tot een betoverende harmonie. 
Met zijn debuutsingle "Lang Geleden", heeft hij de magische grens van 1 miljoen views op YouTube doorbroken.
 
 
  
Celloconcert Monique Heidema
Zondag 14.15 - 14.45 uur

Celliste Monique Heidema speelt met 4 studenten uit haar klas van het Tilburgs Conservatorium: Nico Nico , Nina Rosbergen, Limh Bui, Thijmen Tempelaars. Zij spelen stukken die heel klassiek zijn, met hier en daar een kleine omweg naar andere genres.

  
 
 
 
 

Exposities 

   
Expositie Sang Mee
Doorlopend 9 & 10 december

Zij is een abstracte kunstenaar wiens werk is geïnspireerd door haar emotie en hoe ze de wereld om haar heen met synesthesie ziet. Haar kunst wordt vaak omschreven als dromerig of etherisch, vrouwelijk en is een helder evenwicht tussen kleur en lijnenspel. Sang Mee is een autodidactische kunstenaar die haar in staat heeft gesteld haar stijl te verkennen zonder de beperkingen van traditie of conformiteit.
Expositie Roos Bijleveld
Doorlopend 9 & 10 december

Roos Bijleveld: creatieve duizendpoot en levenskunstenaar. Ik beweeg me graag op de grenzen van waarneming, bewustwording, verwarring, perspectiefverandering. Spelend met beeld en taal hou ik ervan dingen te scheppen waar mensen door geraakt worden. In mijn werk maak ik dingen bespreekbaar waar mensen soms geen woorden voor hebben. Dat kunnen heel gewone dingen zijn.
Expositie VBK
Doorlopend 9 & 10 december

De Vereniging Vrijetijd Beeldende Kunstenaars (VBK) werd opgericht op 1 september 1993 en bestaat dus al 30 jaar. Ruim 40 actieve en enthousiaste beoefenaars van de schilder- en tekenkunst uit Breda en wijde omgeving, maken er deel van uit. Vrijheid, passie, creativiteit, inspiratie en toegankelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Onze wekelijkse bijeenkomsten stralen dit uit.
Pim Schuller
Doorlopend 9 & 10 december

Wist je al dat er een Rolling Stones-museum is in Groningen? Wat je ziet, zijn stukken uit een tijdschrift van het Groninger Museum, stukken behang en sjablonen uit behang. 
We waren aan het schilderen op een zonnige dag voor een DJ-booth. Ik raakte geïnspireerd door de kleuren, vormgeving en de stijl van de jaren 60.
 
 
 
 
 
 
Veerle Koevoets
Doorlopend 9 & 10 december

Ik ben Veerle Koevoets en ik werk voor mezelf als modestylist. Ik help mensen een handje met dichterbij zichzelf te komen op verschillende manieren binnen mode. Het is mijn doel hiermee om een bijdrage te leveren op het gebied van mode om zelf expressie te kunnen uiten en te dragen waar je gelukkig van wordt te stimuleren. Ik werk 9 van de 10 keer met hetzelfde kleding merk als ik iemand ga stylen. Dat komt omdat dit duurzame kleding is en vind dat we daar bewuster mee bezig moeten zijn. Deze kleding zal ik ook meenemen naar Parade Creatief. 
Didi Grootjen
Doorlopend 9 & 10 december

Mijn naam is Didi Grootjen en ik ben een 4e jaars Illustratie & Animatie student aan het St. Joost. Ik houd mij vooral bezig met het onderwerp identiteit en het zoeken naar (een manier van) zelfexpressie.  

Het project wat op Parade Creatief komt te staan gaat over het privilege van zelf expressie. Met de inspirerende verhalen van anderen die al een zoektocht naar zichzelf hebben gehad wil ik een gesprek starten over zelf expressie en het belang ervan.
 
   
Re-Connected
Doorlopend 9 & 10 december

Wij zijn Re-connected een collectief van zelfstandige ondernemende creatievelingen die de handen ineen hebben geslagen om een positieve beweging te zijn voor de gehele mensheid en daarbij gebruiken we onze creativiteit/talenten om mensen te bereiken. We verspreiden onze boodschappen via onze kleding om de mensen die interesse tonen het verhaal erachter te geven.