Financien

Je hebt een goed projectidee en wil dit gaan uitvoeren. Vaak is er extra financiering nodig om de plannen uit te kunnen voeren. Misschien ga je op zoek naar subsidie, een geschikt cultuurfonds en zet je zelfs in op crowdfunding. Nieuwe Veste ondersteunt je graag hierbij. Mocht je meer informatie willen of heb je hulp nodig bij je aanvraag neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek via amateurkunst@nieuweveste.nl

Lokale mogelijkheden

 

Fondsen

Er zijn een aantal Brabantse en landelijke fondsen waar je terecht kunt voor financiele ondersteuning. Kijk goed naar de voorwaarden van de fondsen voordat je een aanvraag doet. 

Brabantse fondsen:
Landelijke fondsen:

Crowdfunding

Een andere mogelijkheid dan een Fondsaanvraag om je project te financieren is via Crowdfunding. Je kan crowdfunding inzetten als je te weinig financiële middelen hebt om een project uit te voeren. Om dit kapitaal te verwerven bied je het project aan op een platform op het internet en vermeld je het benodigde bedrag erbij. Veel kleine bijdragen van particulieren kunnen bij elkaar het benodigde bedrag vormen.

Cultuur+Ondernemen, kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector, heeft een stappenplan ontwikkeld voor succesvolle crowdfunding in 11 stappen

KunstLoc Brabant kan je ook ondersteunen bij het opzetten van crowdfunding voor je project. Hier vind je een link naar de tips die zij geven.