Amateurkunst » Stadspodium Breda » Stadspodium agenda » Muzikanten-marktplein

Muzikanten – Marktplein

 
Wanneer: 16 april 2023
Tijd: 14.00 - 18.00 uur
Waar: Poppodium Phoenix
Toegang: Gratis
Thema's Muzikanten, Oekraïne
 

Het muzikanten – Marktplein is de ontmoetingsplek voor muzikanten om elkaar live te ontmoeten. Deze ontmoetingsplek bestaat uit 3 onderdelen, namelijk de markt, live-performances en het project ‘Trymaisya’.
 

Markt

Er is van alles mogelijk op de markt, denk aan:
- iets willen delen met andere muzikanten
- een bandje zoeken of voor bandjes die muzikanten zoeken
- een instrument willen (ver)kopen
- CD’s, demo’s of T-shirts van hun band willen verkopen
- studio apparatuur willen (ver)kopen
 

Live performance

Gelet op de situatie in Oekraïne krijgen muzikanten, bands, singer-songwriters, spoken-word artiesten de mogelijkheid zich aan te melden om op het Phoenix-podium nummers (minimaal 1 en maximaal 3) te brengen die betrekking hebben op democratie, oorlog, vrede, vrijheid, mensenrechten, grenzen, veiligheid etc.
 
Alle optredens worden gefilmd en de filmpjes gaan naar onze contactpersonen in de Oekraïne, waar ze worden verspreid. Het doel is empathie te tonen met de Oekraïners.
Aanmelden om op te treden: l.van.lieshout@nieuweveste.nl
 

Trymaisya

In het voorjaar van 2022 heeft het Stadspodium het project Trymaisya! opgezet.
Trymaisya! betekent Stay Strong!. Er zijn toen 1000 boekjes met in elk boekje een persoonlijke unieke tekening van 1000 Bredanaars naar Oekraïne gebracht. De boekjes werden zeer positief ontvangen, reden om dit project een vervolg te geven.
 
Ditmaal zullen er drum- emmers beschilderd worden zodat deze naar kinderen in Oekraïne gestuurd
kunnen worden. Op de schilderwerkplaats kunnen op creatieve wijze deze emmers beschilderd worden. Daarbij dient het woord Trymaisya! op elke emmer te staan. In de emmer kan iedereen die wil, een persoonlijke boodschap, verhaal, gedicht, contactgegevens, foto of wat dan ook insluiten voor de ontvangers in Oekraïne.