Amateurkunst » Nieuws » Nieuw jaar, nieuwe collega's | Carlijn en Evelien stellen zich voor

Nieuw jaar, nieuwe collega’s | Carlijn en Evelien stellen zich voor

Carlijn de Bot en Evelien Holster starten in 2021 met het ondersteunen van iedereen in Breda en de omgeving die in de vrije tijd actief bezig is met kunst en cultuur. Vanuit Nieuwe Veste bieden zij kennis, netwerk, faciliteiten en exposure..
 

Carlijn de Bot (links)
“Ik heb zin om voor Breda aan de slag te gaan. Een stad waar ontzettend veel mensen actief zijn binnen de amateurkunsten. In de functie van consulent amateurkunst kijk ik ernaar uit initiatieven, mensen en organisaties dichter bij elkaar te brengen en verder te helpen.”

Carlijn is een gedreven professional die afgelopen periode gewerkt heeft aan het opzetten en inrichten van Cultuur Verbindt Roosendaal. “Wat bijzonder is aan deze organisatie is dat de Gemeente Roosendaal in 2018 besloten heeft het cultuurbeleid, inclusief subsidiëring, op afstand te plaatsen. Het bestuur van de nieuwe onafhankelijke stichting heeft mij toen aangenomen om hier verder invulling aan te geven met daarbij de dagelijkse leiding van de organisatie. Vanuit mijn functie ondersteunde ik het brede culturele veld waaronder de amateurkunsten. Nu drie jaar later neem ik deze opgedane ervaring graag mee naar Breda.” Daarvoor heeft Carlijn zeven jaar gewerkt bij Kunstloc Brabant (voorheen Kunstbalie), de kennis- en uitvoeringsorganisatie voor Noord-Brabant. 

Evelien Holster (rechts)
"Enthousiasme, positiviteit en altijd op zoek naar een passende oplossing daar ben ik van en voor. Ik wil dit en mijn ervaring graag inzetten als consulent amateurkunst om voor het Bredaase cultuurveld een meerwaarde te bieden".  

Evelien heeft een eigen bedrijf, Holberg, kunst- en cultuurbedrijf. Hiermee programmeert ze o.a. het cellofestival Dordrecht, produceert producties en daarnaast is ze al jaren de programmeur van de Kamermuziek serie Breda.  Zowel musici als publiek weten het podium van de Nieuwe Veste goed te vinden.  Sinds kort is ze ook klassiek programmeur bij Theater Chassé. Ook is ze al geruime tijd orkestmanager bij Brabant Sinfonia. Het orkest waar ze tevens hobo speelt. Voorheen heeft Evelien ervaring opgedaan met het ontwikkelen en opzetten van een digitaal platform met als doel om partijen kennis te laten maken met elkaar en met elkaar te verbinden. Ervaring die ze graag inzet in deze nieuwe uitdagende functie.