Amateurkunst » Stadspodium » Over ons

Over ons

Ambitie 


Voor de Bredase amateurkunst moet het vanzelfsprekend worden dat zij terecht kunnen en zichtbaar zijn op het Stadspodium. Voor de bezoeker moet het Stadspodium een toegankelijke plek zijn waar genoten kan worden van voorstellingen en verassende elementen en waarbij culturele initiatieven uit de stad volop de ruimte krijgen. Met het Stadspodium wordt in diverse behoeftes van de stad voorzien en geeft de stad zichzelf een positieve culturele impuls. Zowel binnen Nieuwe Veste als buiten Nieuwe Veste.

Stadspodium van Nieuwe Veste wil een 'broedplaats' zijn voor amateurkuunstenaars. Open, inclusief, divers in leeftijd, etniciteit en cultuur en zeer toegankelijik.
Het Stadspodium is een belangrijke samenwerkingspartner op het gebied van programmering, promotie en facilitaire ondersteuning voor de amateurkunst in Breda.

          
 


Testimonials


'Het was een plezierig samenzijn in Nieuwe Veste bij het 1m2 podium. Er was een gevarieerd aanbod aan dichters en performers, waartussen ik mij goed op mijn plaats voelde. Voor het publiek was alles goed geregeld wat betreft de coronamaatregelen. Een middag met een gouden randje.'
- Gwendolyn Rammeloo 
 

'Een programma waar elke optredende dichter en performer op heel eigen wijze zichzelf voor het voetlicht wierp. Door de wijdsheid van de ruimte, mooie belichting en goed geluid kreeg elke voordracht iets lichts. Het danste.
De prikkelende woorden van Gwendolyn Rammeloo, de komische kort-regelige gedichten van Jesse Vos, de robuuste performance van Mike Suijkerbuijk en de vederlichte bijna breekbare performance van Pim Steinmann, voor mij was dit een geslaagd 1m2 podium.'

- Marijke Hooghwinkel, initiator en organisator van 1M2 podium