Amateurkunst » Nieuws » Subsidie voor kleine initiatieven Breda Buiten

Subsidie voor kleine initiatieven Breda Buiten

Wie een bijdrage wil leveren aan een nóg kleurrijker zomerprogramma Breda Buiten kan vóór 1 september een aanvraag doen voor een subsidie voor kleinschalige initiatieven. Er is een regeling voor een financiële ondersteuning van maximaal €5.000 voor een activiteit. Dit onder de voorwaarde dat er geen of onvoldoende andere financiering mogelijk is. Een subsidie voor een kleinschalig initiatief Breda Buiten is aan te vragen door Bredase inwoners, ondernemers en (vrijwilligers)organisaties.

Aanvragen subsidie is mogelijk als:

  • De activiteit onderdeel is van Breda Buiten. Overleg dit tevoren met de organisatie Breda buiten via aanmelden@bredabuiten.nl
  • Het gaat om een eenmalige activiteit die plaatsvindt in de maanden juni, juli, augustus of september 2021.
  • De activiteit een vrij  toegankelijk karakter heeft voor inwoners van Breda, al dan niet op inschrijving en/of tegen betaling.
  • Bij de uitvoering van de activiteit is samenwerking tussen verschillende inwoners, ondernemers of organisaties een pré.
  • Uitvoering van de activiteit is onder voorbehoud van eventueel aan te vragen vergunningen.
     
Meer informatie en subsidieaanvragen >>
 

Live optreden tijdens de mini-festivals van Breda Buiten

Een onderdeel van Breda Buiten zijn de mini-festivals waar je als creatieve Bredanaar aan mee kunt doen. Bonte cross-overs tussen cultuur, ontmoetingen, sportieve activiteiten en recreatie tijdens tweedaagse minifestivals op vier locaties in de stad. Breda Buiten biedt jou in samenwerking met Nieuwe Veste een podium. Muziek, dans, spoken word, creatief schrijven, theater, noem maar op. Een mooie kans om je creativiteit weer te laten zien aan live publiek. 

Het programma staat volop in de stijgers waarbij de data onder voorbehoud zijn. We denken nu aan Campus BUas (3 - 5 sept), Park Overbos (20 - 22 aug), tijdens de Buurtcamping Hoge Vucht op het Advendo terrein (27 - 30 aug en bij  De Rooi Pannen (10 - 12 sept). Op Landgoed Wolfslaar vinden kleine programma’s plaats.

Je kan je voor de mini-festivals aanmelden via Nieuwe Veste door te mailen naar amateurkunst@nieuweveste.nl.


Over Breda Buiten

Breda Buiten is een campagne die initiatieven van ondernemers, culturele organisaties en anderen verbindt en versterkt en zo toegankelijker maakt voor de Bredanaar. Daarnaast programmeert Breda Buiten samen met culturele, commerciële en maatschappelijke organisaties een speciaal zomerprogramma met buitengewone programmering, nieuwe initiatieven en alternatieve locaties.

Check www.bredabuiten.nl voor de activiteiten of om een activiteit aan te melden.