Bariton en Tuba

Gé Reijnders en Guus Meeuwis hebben in hun liedjes een hommage gebracht aan de fantastische warme klank van deze instrumentengroep die zij zelf van kinds af aan ook bespelen! Hoor je een mooie tegenmelodie dan hoor je een bariton of euphonium. Hoor je een fantastische baspartij, dan hoor je de bastuba of sousafoon.

De leden van de Tuba familie
´Tuba or not Tuba´, what’s in a name. Verwarring alom als het gaat om de tubafamilie. De tubafamilie is dan ook een grote familie en er zijn zeker verschillen: de kleinere bariton, de grotere euphonium (= tenortuba) en dan de nog grotere broers als bastuba (in maar liefst vier verschillende stemmingen) en de sousafoon (lekker makkelijk om op straat, al lopend, muziek maken).

Jong
Wil je dit mooie instrument op jonge leeftijd al leren bespelen: geen probleem op voorwaarde dat je voortanden gewisseld zijn! Er zijn heel erg leuke methodes met cd voor de beginnende leerling. Bespeel je al een dergelijk instrument maar wil je jezelf verder bekwamen, meer weten over het kwartventiel of compensatiesysteem: ook geen probleem. De vakmensen staan klaar om je alles over de techniek en het repertoire bij te brengen.

Lesmateriaal
De keuze van het lesmateriaal is afhankelijk van de aanleg en interesse van de leerling. De voorkeur voor licht, klassiek of hafabra-richting bepaalt mede de inhoud van de lessen.

Aanschaf instrument
Het is sterk aan te raden om de aanschaf van een eigen instrument zorgvuldig te doen in overleg met de docent, of je nu wilt huren of kopen. Bedenk dat het beter is een goed tweedehands instrument te kopen of te huren, dan een slechte nieuwe. Redelijke tweedehands instrumenten heb je vanaf € 800,-. Voor een nieuw instrument moet je rekenen vanaf ongeveer € 1000,-, uiteraard afhankelijk van het soort instrument. Een instrument uit de tubafamilie is ook te huur (of huurkoop) bij de muziekvakhandel.

Ensemble
Vanaf het tweede lesjaar kunnen leerlingen deelnemen aan een ensemble. Ook worden er regelmatig workshops, voorspeelavonden, concerten en vakdagen georganiseerd.

Hafa verenigingen in Breda e.o.

Lesplaatsen
Hoofdgebouw, Molenstraat 6, Breda
't Klooster in Bavel, Jac van Gilsplein 1, Bavel
Dependances: de Stee / 't Web in Teteringen, bs Montessori+ in Prinsenbeek, bs De Rosmolen in Ulvenhout, CC de Dobbelsteen in Princenhage
 

Docent(en)

Datum en tijd in overleg

TypeRegulier
NiveauBeg / Verv / Gev
Minimum Leeftijd8
Maximale Leeftijd99
Jaar2022
PrijsOverzicht tarieven
PRINT