Elektrische gitaar Pop, Rock, Blues, Funk en Soul

De klankkast van een elektrische gitaar is van massief hout. Daarom wordt hij ook wel ‘plank’ genoemd. Is hij niet aangesloten op een versterker, dan maakt hij weinig geluid. Maar plug je ‘m in, dan wordt het heavy. Van zuiver en lief tot scheurende rock… van folk en jazz tot grunge en metal.

Beginnen
De meeste leerlingen beginnen vanaf hun tiende jaar met elektrisch gitaarles. In de lessen elektrtische gitaar komt aan de orde: akkoordenspel (begeleiden), improviseren (spelen van solo's met behulp van toonladders), technische oefeningen, omgaan met de knoppen op de gitaar, de versterker en eventuele effectapparatuur. Er wordt les gegeven in alle muziekstijlen zoals (Classic)Rock, Metal, Alternative, Funk, Jazz, Soul, Sinfger/Songwriter, Blues, enz. Het is niet nodig om eerst akoestisch gitaarles te volgen voordat op elektrisch gitaar begonnen kan worden. Maar met een paar maanden oefening begint het toch echt al wat te lijken. Bij Nieuwe Veste kun je al in een vroeg stadium ervaring opdoen met het spelen in een band.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal is erg afhankelijk van de aanleg en interesse van de leerling. Muziekstukken komen voor een deel uit enkele boeken met gitaar tabulatuur en bijbehorende CD's. Daarnaast is Youtube een onmisbaar 'hulpmiddel' bij het uitwerken van de nieuwste hits en om snel in te kunnen spelen op wensen van de leerling. Onderwerpen zoals akkoordtheorie, scales, speedpicking, vormschema's, techniek en theorie zijn een essentiëel onderdeel van de lessen.

Aanschaf instrument
Er is een ruime keuze en elke gitaar heeft zijn eigen geluid. Jazzgitaristen spelen op een gitaar met een holle klankkast, terwijl rockgitaristen een massieve plank als klankkast gebruiken (solidboy). Maar ook de keuze van de snaren, het element en de effectapparatuur veranderen de klank. Het is daarom verstandig een instrument zorgvuldig te kiezen in overleg met de docent. Het instrument is draagbaar en handig mee te nemen. Vanaf ca. €150,-  is al een behoorlijke elektrische gitaar te koop. Een oefenversterker hoeft niet meer dan ca. € 75,- te kosten.

Bandworkshops
Bij voldoende ontwikkeling is deelname aan de bandworkshops mogelijk.

Maatwerk
Voor gevorderde leerlingen elektrisch gitaar behoort maatwerk tot de mogelijkheden. Dit alles in overleg met de teamleider van de afdeling muziek. Denk eens aan een 5-uren-kaart.

Lesplaatsen
Hoofdgebouw, Molenstraat 6, Breda
 

Kunstbso Vestetuin
Voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar is dit aanbod te combineren met buitenschoolse opvang bij Kober Vestetuin. Kijk hier voor meer informatie.

Docent(en)

Datum en tijd in overleg

TypeRegulier
NiveauBeg / Verv / Gev
Minimum Leeftijd8
Maximale Leeftijd99
Jaar2022
PrijsOverzicht tarieven
PRINT