Hoorn

Ontdek de Hoorn: meer dan  muziek alleen. Stap binnen in de wereld van de Hoorn, het meest gehoorde instrument dat bijna niemand kent. Je hebt het vast weleens gehoord in films en series, en nu is het tijd om het zelf te ontdekken. De Hoorn is een veelzijdig instrument met een bereik van vijftig tonen, geschikt voor iedereen vanaf zeven jaar. Het motiveert, inspireert en bevordert doorzettingsvermogen. De Hoornlessen, geleid door Marjolein Damen Timmer, zijn een kans om de magie van dit unieke instrument te ervaren. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe hobby of gewoon iets anders wilt proberen, de hoorn staat voor je klaar.

Kom langs en laat de Hoorn je begeleiden op een muzikaal avontuur dat verder gaat dan noten op papier. Het is meer dan muziek; het is een ontdekkingstocht vol creativiteit en plezier. Schrijf je in voor een gratis proefles. 

Door de bouw en boring vergt de hoorn weinig kracht om in te blazen. Het instrument is dan ook zeer geschikt voor kinderen vanaf zeven à acht jaar, het liefst moeten dan de 2 voortanden gewisseld zijn.

Samen spelen
Het instrument hoort thuis in het harmonieorkest, de fanfare, het symfonieorkest en soms in de bigband. Ook in filmmuziek is de hoorn het meest gehoorde melodie instrument. In kleinere kamermuziekensembles zie je de hoorn ook. Kortom, als gevorderd hoornist ben je welkom in allerlei ensembles, in de eerste plaats in het hoornensemble van Nieuwe Veste zelf!

Natuurhoorn en jachthoorn
Naast de hoorn verzorgt Nieuwe Veste ook lessen op natuurhoorn en jachthoorn. Deze instrumenten hebben geen ventielen. De startleeftijd voor een natuurhoorn ligt bij 16/17 jaar en je moet eerst een gewone hoorn kunnen bespelen.

Aanschaf instrument
In het eerste jaar bieden wij de mogelijkheid om een instrument te huren.
Leden van een harmonie- of fanfareorkest krijgen een instrument van de vereniging. In het geval dat je zelf een hoorn aanschaft, moet je rekenen op een prijs van
± €1.500,-. Natuurhoorns zijn nog iets duurder, vanaf ± € 2.250,-
Het is verstandig het eigen instrument zorgvuldig te kiezen in overleg met de docent.

Ensemble
Vanaf vaak het tweede jaar kunnen leerlingen deelnemen aan een ensemble (zie info ENSEMBLES) of aan het opstart orkest van de verenigingen.

Hafa verenigingen in Breda e.o.

Lesplaats
Hoofdgebouw, Molenstraat 6, Breda

Kunstbso Vestetuin
Voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar is dit aanbod te combineren met buitenschoolse opvang bij Kober Vestetuin. Kijk hier voor meer informatie.

Docent(en)


Fatal error: Uncaught SoapFault exception: [Client] SoapClient::__doRequest() returned non string value in /home/nieuweve/domains/nieuweveste.nl/public_html/webservice/dynamics_get_cursus2.php:321 Stack trace: #0 /home/nieuweve/domains/nieuweveste.nl/public_html/webservice/dynamics_get_cursus2.php(321): SoapClient->__call('ReadMultiple', Array) #1 /home/nieuweve/domains/nieuweveste.nl/public_html/webservice/dynamics_get_cursus2.php(321): NTLMSoapClient->ReadMultiple(Array) #2 {main} thrown in /home/nieuweve/domains/nieuweveste.nl/public_html/webservice/dynamics_get_cursus2.php on line 321
PRINT