Tekenen! 7-9 jaar

Tekenen geeft plezier en is goed voor je algemene ontwikkeling. Je leert precies kijken, oplossingen zoeken en improviseren. Zo leer je elke keer weer iets nieuws.
Als je goed kunt kijken wordt de wereld nog spannender!


Tekenen
Teken je graag en wil je nog beter leren tekenen? Dan ben je in deze cursus op je plek. Spelenderwijs ga je aan de slag met verschillende tekenmaterialen. Met potlood en papier kun je al een heleboel. Krassen, krabbelen en schetsen. En hoe anders is het als je datzelfde doet met conté krijt, houtskool of inkt! Door te zoeken en te prutsen ontdek je nieuwe tekenmanieren.
 
Leren kijken
Er wordt getekend aan de hand van aansprekende opdrachten. Onderwerpen uit de fantasiewereld worden afgewisseld met onderwerpen uit de wereld van de eigen omgeving. Dan zijn er natuurlijk de kijkopdrachten want alleen wanneer je goed kijkt kun je tekenen wat je ziet. Hoe ziet een hond er echt uit, hoe zitten de oren aan de kop, hoe zit de kop aan het lijf, waar beginnen de poten en hoe zit dat met de staart? En bij het maken van een portret ontdek je dat een gezicht meer is dan twee ogen een mond en een neus. Dat daartussen nog van alles te is ontdekken valt.
Ook bekijken we tekeningen van beroemde tekenaars en zo zie je dat ze elk een heel eigen manier hebben.
Goed en precies leren kijken is het verschil merken tussen zomaar even slordig kijken en echt iets zien. En als je goed kunt kijken maakt dat je wereld spannender.
 
De lessen

In de les zal de docent je aanmoedigen en helpen net dat stapje verder te gaan dan je thuis zou doen. Zo merk je dat een tekening niet zo snel mislukt is, en dat er na die extra stap soms ineens de mooiste tekening voor je neus ligt.
Aan het einde  van de les bekijken we elkaars tekeningen en zal je zien dat iedereen op zijn eigen wijze kan tekenen.
 

Materialen
De materiaalkosten zitten in de cursusprijs. Draag oude kleren die een spatje kunnen hebben.  

 

Docent(en)

Woensdag 15:30 Startdatum: 08-02-2023

Groepsnummer210316.32
DagWoensdag
OmschrijvingTekenen 7 - 9 jaar
TypeRegulier
NiveauBeg / Verv / Gev
Startdatum08-02-2023
Einddatum07-06-2023
Starttijd15:30
Eindtijd17:00
Minimum Leeftijd7
Maximale Leeftijd9
Jaar2022
Lessen15
LocatieNieuwe Veste (NV Lokaal B5)
BeschikbaarheidVOL
Investering127,00
Prijs per les8,47
PRINT