Toneel Basis: Lessenblok

Is toneelspelen iets voor mij? Kan ik dat? Durf ik dat? Hoe gaat dat in zo’n cursus? Wat is het niveau? Ga je optreden voor publiek? Moet je veel tekst leren?
Met deze vragen begint het meestal en lijkt je nieuwsgierigheid het te gaan winnen van je schroom.
Probeer het in deze korte cursus en ervaar hoe leuk het is om zelf te spelen!

Voor wie?

Voor spelers tussen de 18 en de 80 jaar met of zonder spelervaring die theater willen ontdekken of weer op willen pakken. Een 'must' voor iedereen die het-leuk-vindt-om-te-doen-maar-waar-het-er-steeds-maar-niet-van-komt.

Wat gaan we doen?
We gaan aan de slag met de basistechnieken van het spelen: improviseren, samenspelen, het trainen van stem, verbeelding, bewegingsvrijheid en tekstzegging.
Ieder op zijn eigen tempo en niveau. We vragen geen grote kunde of ervaring, wel een passie voor theater, inzet en enthousiasme.
Iedere les krijg je opdrachten en scènes die je vanuit verschillende invalshoeken, speelstijlen, situaties en personages gaat benaderen. Fysiek spelen, samenspelen en leren reageren vanuit je eerste impuls. Natuurlijk staat spelplezier voorop: na les 1 wil je geen avond meer missen!

We gaan in twee lesblokken aan de slag:
- Improvisatie: spelen en leren reageren vanuit je eerste impuls, expressie, beweging en houding zijn daarbij erg belangrijk. Het spelen en leren neerzetten van een personage en het maken van korte scènes. 
- Tekst en taal: hoe spreek je, wat zeg je, welke woorden maken indruk, hoe gebruik je je stem. Er wordt o.a. gewerkt met korte teksten. Je leert hoe je deze kunt gebruiken in een scène en bij het spelen van een personage.

*Al onze lessen en cursussen worden op een veilige manier gegeven. Dit betekent dat de geldende richtlijnen van het RIVM met betrekking tot Covid-19 worden toegepast.

Docent(en)

Maandag 20:00 Startdatum: 26-09-2022

Groepsnummer310401.11
DagMaandag
OmschrijvingToneel Basis: Lessenblok
TypeKennismaking
NiveauBEGINNERS
Startdatum26-09-2022
Einddatum19-12-2022
Starttijd20:00
Eindtijd22:00
Minimum Leeftijd18
Maximale Leeftijd99
Jaar2022
Lessen12
LocatieNieuwe Veste (NV Balletzaal)
BeschikbaarheidVOLDOENDE
Investering197,00
Prijs per les16,42
PRINT