Weefworkshop in samenwerking met Crystal Gregory

Weefworkshop & Lezing door kunstenaar Crystal Gregory (VS)
 
Weven is weer helemaal terug! Maak vandaag kennis met deze prachtige en veelzijdige techniek én ontmoet een kunstenaar/weefspecialist uit de Verenigde Staten!
 
Lezing Crystal Gregory
Crystal Gregory maakt furore met haar bijzondere weefsels. Ze exposeerde al in talrijke galeries en musea in de Verenigde Staten. Haar werk is van 14 dec t/m 16 feb te zien in de groepsexpositie ‘Soft Dedication’ in de LocHal in Tilburg. Onder curatorschap van Cécile Verwaaijen en Marjan van der Heiden is een expositie samengesteld met kunstwerken die een relatie hebben met het textiele ambacht. Ter ere van deze tentoonstelling reist Crystal naar Nederland en geeft ze op vrijdag 13 december een lezing over haar werk. Aansluitend volg je een weefworkshop.
 
Workshop ‘Woven Miniatures’
Onder begeleiding van vakdocent Ilse Vermeulen creëer je op een handweefgetouw een persoonlijk miniatuur weefsel. Experimenteer met vorm, kleur en onconventionele materialen. Er is voldoende materiaal aanwezig om aan de slag te gaan maar mocht je zelf bijzondere materialen willen verwerken, neem deze gerust mee. Je kunt zelfs foto’s uit je persoonlijke album verwerken. Neem deze geprint op steviger papier mee. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen.
 
Ilse Vermeulen is o.a. verbonden aan het Textielmuseum in Tilburg. Hier geeft zij regelmatig workshops in diverse textiele technieken en materialen.
 
Programma
12.45: Inloop
13.00: Artist Talk door Crystal Gregory (VS)*
14.00: korte pauze met thee/koffie
14.15: Workshop 'personal weaving' door vakdocent Ilse Vermeulen
17.00: Einde workshop
 
*Let op: de lezing van Crystal is in het Engels. Vakjargon wordt zoveel mogelijk vermeden; met basiskennis van het Engels is de lezing goed te volgen.
 
Prijs: 50 Euro* ( inclusief koffie en thee, materiaal en het gebruik van een basis weefgetouw)
 
*Korting mogelijk met een Bredapas

Docent(en)

Vrijdag 13:00 Startdatum: 13-12-2019

GroepsnummerW212301.51
DagVrijdag
OmschrijvingWeefworkshop i.s.m. Crystal Gregory
TypeWORKSHOP
NiveauBEGINNERS
Start Datum13-12-2019
Eind Datum13-12-2019
Start Tijd13:00
Eind Tijd17:00
Minimum Leeftijd16
Maximale Leeftijd100
Jaar2019
Lessen1
LocatieNieuwe Veste (NV Lokaal B4)
BeschikbaarheidVOLDOENDE
Prijs (basis)€ 50
PRINT