Workshopweekend Print your Postcard!

Vrijdag 3 januari krijg je van vakdocent Jacomijn den Engelsen een introductie in de zeefdruk techniek. Ook start je met de voorbereiding van je eigen beeldmateriaal voor het maken van twee postkaarten in minimaal twee kleuren. Je hoeft zelf niets mee te nemen!
Jacomijn den Engelsen is beeldend kunstenaar, zij heeft zich toegelegd op het werken met grafische technieken. Haar werken zijn meestal in kleur en vaak op, voor de grafische kunst, ongewoon grote formaten. Inspiratie vindt zij in haar directe omgeving; de plek waar zij woont en werkt, de mensen in haar nabijheid. Een blik, een handgebaar, het kan bij haar allemaal leiden tot een nieuw werk. Het maken van een grafisch werk, zoals een zeefdruk vraagt om het ‘denken in lagen’. Jacomijn vertelt je er alles over!

Wanneer: vrijdag 3 januari 2020
Tijd: 10-12.30 uur
Waar: Grafiekzolder, Nieuwe Veste
Adres: Molenstraat 6, Breda


Je werkt op 4 januari bij Grafische Werkplaats Raaf.
Zeefdruk is een doordruktechniek. Er wordt gebruik gemaakt van een aluminium raam wat is bespannen met een kunststof gaas. Het raster in het gaas bepaalt hoeveel verf je erdoorheen kunt drukken. Met behulp van verschillende materialen wordt een ontwerp op zo’n raam overgezet en kun je met behulp van een zogenaamde rakel verf door de zeef drukken en zo je ontwerptekening drukken, voor elke kleur een nieuwe zeef. Bij de beginnerscursus leer je alles over de zeefdruk, van het voorbereiden van de zeef tot het afdrukken van je ontwerp. Een medewerker van Raaf is de hele dag aanwezig om je te begeleiden en al je vragen te beantwoorden. Aan het einde van de dag ga je met een kleine oplage van twee verschillende kaarten in twee kleuren naar huis. Docent Jacomijn den Engelsen komt op het einde van de middag kijken naar al jullie resultaten!

Wanneer: zaterdag 4 januari 2020
Waar: Grafische Werkplaats Raaf
Adres: Belcrumweg 19 Breda
Tijd: 10- 17.00 uur
Lunch: neem zelf een lunchpakketje mee!

De prijs is inclusief materialen, koffie en thee
Korting is mogelijk met een BredaPas

Docent(en)

Voor deze cursus zijn (nog) geen data bekend. U kunt zich inschrijven op de nieuwsbrief

Inschrijven
PRINT