Kamermuziek Breda

Vrijdag 14 februari | 20.15 uur | Concertzaal Nieuwe Veste

Cultuurintro Vakantieworkshops

Donderdag 27 februari | 10.00 - 15.00 uur | Meld je aan vóór 3 februari!

Human Library

Zondag 9 februari | 13.00 uur | Nieuwe Veste

win een kinderfeestje

Kleuteratelier 4-6 jaar

Het allergrootste goed van kleuters is hun verbeeldingskracht. Kleuters leven in twee werelden: de echte zichtbare, hoorbare en voelbare wereld en de fantasiewereld. In de kleuterfase is het belangrijk om de creativiteit van hun fantasiewereld vast te houden en verder te ontwikkelen. Juist in het kleuteratelier worden ze hiertoe uitgedaagd. Tegelijkertijd maken de kleuters snel vorderingen door hun steeds complexere fijne en grove motoriek. 

Iets voor jullie kleuters?
Deze cursus is voor kinderen van 4-6 jaar. De groep bestaat uit maximaal tien…

Computerkunst & Games maken 9-12 jaar

Vind je computers interessant? En wil je graag leren hoe je daar je eigen filmpjes, tekeningen en games mee maakt? Dan voel je je thuis in het computerlab van Nieuwe Veste!

Maak zelf een ‘zoek de zeven verschillen’-plaatje op de computer. Plak je eigen hoofd op het lichaam van een giraffe. Maak een reclamefilmpje voor een uitvinding die pas over 50 jaar bestaat.  Dat zijn een aantal opdrachten die je krijgt tijdens deze cursus. Ook maak je aan het eind van de cursus kennis met de wereld van games maken. Dat doen we in een aantal lessen met het programma…

Theaterklas 12-15 jaar - LINK-festival

Een theaterklas waar kennismaken met theater, plezier, lef, spontaniteit, improvisatie, bewegingsvrijheid, rolinleving, verbeelding en samenspel allemaal aan bod komt.
Leuk en spannend, hard werken en veel lol hebben met elkaar. 

Voor wie?

Voor enthousiaste jongeren vanaf 12 jaar die nieuwsgierig zijn naar theater, die het leuk vinden om te spelen, die weten wat teamsport is, ideeën hebben en meedenken.
Met de docent en theatermaker ga je het eerste half jaar heel veel spelen en werken aan een goede basis, en daarna ga je werken…