Lekker lezen in de vakantie!

50 e-books | download de app | gratis voor leden en niet-leden

Nieuwe Veste Zomerkamp

12 t/m 15 augustus 'Op zijn kop, ondersteboven en binnenstebuiten'!

Marché Hoezee

Zondag 8 september | 11.00 - 17.00 uur | Binnenplein Nieuwe Veste & St. Janstraat

win een kinderfeestje

Proefles Muziek

Zelf muziek maken is leuk, maar welk instrument kies je uit? Een proefles kan je helpen deze keuze te maken. Hiermee kun je uitproberen of een instrument bij je past. 

Een proefles kun je aanvragen via het aanvraagformulier op onze website of bij de receptiebalie van NIeuwe Veste in de Molenstraat te Breda.

Hoe werkt het?
Na het aanvragen van een proefles neemt een van onze docenten contact met je op om een afspraak te maken. 

Akoestisch Gitaar

De gitaar is een instrument met veel verschillende gezichten. Je komt de gitaar tegen in bijna alle muziekstijlen: klassiek, pop, jazz en ook in de talloze cross-over stijlen. In de kleinkunst, cabaret en musical is de gitaar niet meer weg te denken. Maar ook bij wereldmuziek, tango, flamenco, e.d. kan de gitaar in geen enkele hoek van de wereld nog ontbreken.

Veelzijdig

De veelzijdigheid van de gitaar komt tot uiting in verschillende speelmanieren, speeltechnieken, muzieksoorten en muziekstijlen.

Kort verhaal

Kort schrijven is een kunst. Vraag dat maar aan de schrijvers van Teletekst-berichten en zij geven slechts een feitelijk verslag. Bij een kort verhaal komt er nog veel meer om de hoek kijken: personages, spanning, plot, dialoog. Juist die beperking biedt prachtige kansen. Je moet alles samenballen in een paar pagina’s.

Op verhaal komen
Ken je dat? Je zit achter je pc of achter een stuk papier. Je hebt alle tijd om te schrijven, maar waar ga je in godsnaam over schrijven? Hoe omzeil je het befaamde writers block? Vaak liggen de onderwerpen…