Cultuurintro Vakantieworkshop

Donderdag 27 februari | 10.00 - 15.00 uur | Nieuwe Veste | voor 7 - 12 jaar

Code Middag

Woensdag 26 februari | 13.30 - 15.30 uur | Nieuwe Veste, Makersbase

Filmhuis Breda

Vrijdag 28 februari | vanaf 18.00 uur | Nieuwe Veste, theaterzaal

win een kinderfeestje

Kinderdans 4-6 jaar

Bij kinderdans leer je dansen als een rover, een vogel, een robot of een reus: het kan allemaal!

Kinderen hebben een natuurlijke drang tot bewegen, die in de kleuterdansles op speelse wijze tot leven wordt gebracht. Met fantasie, creativiteit en samenspel als basis, krijgen de dansleerlingen oefeningen aangereikt die gevoel voor dans en ritme ontwikkelen. Een begin wordt gemaakt met basisvormen van springen, balans, danshouding, vloerpatronen en grondoefeningen.

Locatie
De les wordt gegeven bij Nieuwe Veste.

Er zijn…

Projectgroep fotografie

Zelfstandig werken aan je eigen foto project en samen in de groep je vorderingen bespreken. Daarnaast fotopdrachten uitvoeren thuis, in de klas, individueel en met de groep. Dat is de kern van deze cursus voor de gevorderde fotograaf. Laat je inspireren door de laatste ontwikkelingen in de fotografie en het werk van gerenommeerde fotografen. Na elke bijeenkomst zul je weer voldoende ideeën hebben opgedaan om gemotiveerd aan je project te gaan werken.

Iets voor jou?
Heb je inmiddels drie jaar fotografie gedaan bij Nieuwe Veste of voldoende…

Schilderen, een ambacht

In deze cursus vertrek je vanuit het traditionele schilderen en leer je een schilderij op te bouwen vanuit de toets. Schilderen naar de waarneming met olieverf is de basis. In de loop van de jaren ontwikkel je de techniek om trefzeker en snel je onderwerp vast te leggen. Of je nu in de stad schildert, aan het strand, of een portret schildert, de opbouw is min of meer hetzelfde. Voor je zover bent moet je veel tekenen en schilderen naar de waarneming, leren kijken, observeren en oefenen! Deze route wordt vormgegeven in een drie jarig leertraject.