cecile_verwaaijen
Beroep: Docente beeldend

Cursus(en):

Email:

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Cecile Verwaaijen

Ik ben Cécile Verwaaijen, als beeldend kunstenaar afgestudeerd in 1992 aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda in Schilderen en Vormgeving op het gebied van de Grafiek. Vervolgens studeerde ik aan de Jan van Eyck Akademie te Maastricht. In 2001 behaalde ik de Didactische Bijscholing voor Beeldend Kunstenaars in Amsterdam.
Na mijn afstuderen werkte ik meer dan 10 jaar aan een lange reeks zelfportretten in olieverf. Deze serie begon met luchtige,  meisjes-achtige schilderijen en alledaagse taferelen maar werd steeds meer een serieus onderzoek naar het innerlijk van de mens. Mijn specialisatie ligt dan ook in het portret. In mijn techniek heb ik een deskundigheid ontwikkelt die zichtbaar wordt in een vergaande verfijning en gevoel voor detail bij het weergeven van o.a. huid, stofuitdrukking en achtergronden. Ik heb ervaring in zowel het kleine en intieme werk als grote, monumentale formaten. Mijn werk is o.a. aangekocht door de Stadscollectie Breda, Breda’s Museum en vele andere particulieren en bedrijven.

Ik ben gefascineerd door de grote meesters in de kunstgeschiedenis en heb hierop veel gereflecteerd. Met de inzichten die ik daarmee verworven heb, kan ik u leiden langs verschillende zienswijzen en werkwijzen in de beeldende kunst.

Het mooie van lesgeven is dat ik mijn liefde voor de kunst kan doorgeven.  Ik wil cursisten de rijkdom laten ervaren van wat het betekent iets moois te creëren. Ik wil uitdagen tot creativiteit en mensen iets laten maken wat er daarvoor nog niet was!