Foto_Christa
Beroep: docente muziek

Cursus(en):

Email:

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Christa van Hulten

Christa begon met klarinet spelen op 9- jarige leeftijd. Ze volgde van 1999-2003 de opleiding docerend musicus 1e fase klarinet aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. In 2005 rondde ze de 2e fase af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Masterclasses volgde ze onder andere bij Walter Boeykens, Lars Wouters van den Oudenweijer, Charles Neidich, Emma Johnson, Anthony Pay en verschillende lessen bij Joan Enric Lluna en Sjef Douwes. Ze won diverse prijzen, zoals in 2001 bij het HaFaBra solistenconcours van de KRO (FKM) in de categorie conservatoriumstudenten. Ook won ze in 2004 de eerste prijs bij de nationale selectie van het klarinetconcours van de Lionsclub en nam ze deel aan het internationale concours in Rome.

Als uitvoerend musicus deed Christa ervaring op in de orkesten van het conservatorium, bij het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en bij het Magogo kamerorkest in Tilburg. Verder speelt ze in diverse kamermuziekensembles met verschillende bezettingen. Christa werkt als docente klarinet bij Nieuwe Veste, bij Kunstencentrum Waalwijk (KCW) en Kunstencentrum de Aleph in Drunen.

Naast het geven van klarinet lessen, geeft Christa ook algemene muzieklessen op basisscholen (voornamelijk de onderbouw) en Muziek Op Schoot lessen voor de allerkleinsten (0 tot 4 jaar).

Christa: "Lesgeven is voor mij: Mijn enthousiasme voor muziek en voor de klarinet doorgeven aan jong en oud. De klarinet heeft zo'n mooie warme klank en als blaasinstrument is het een verlengstuk van jezelf. Je 'zingt' als het ware op de klarinet. Ik vind muziek maken, muziek leren en muziek doorgeven het mooiste wat er is en de klarinet het mooiste instrument waarmee ik dat allemaal kan doen.
Mijn hobby's zijn naast muziek maken, tuinieren, hardlopen en haken (voornamelijk knuffels)."