Erik_Boot
Beroep: Docent fotografie

Email:

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Erik Boot

Curriculum  Vitae
Erik Boot is 20 jaar fotograaf en grafisch vormgever. Hij heeft de Grafische school, MTS reclame én fotografische vormgeving gedaan aan de Kunstacademie in Breda. Eerder was Erik docent fotografie op de Fotovakschool in Apeldoorn, docent grafische software op het Grafisch Lyceum in Amsterdam en Rotterdam en docent Fotografie op de De Aleph in Drunen. Op dit moment heeft Erik naast zijn docentschap een eigen bedrijf als fotograaf, grafisch ontwerper en webdesigner.

Persoonlijke informatie
Hoewel de meeste mensen het niet zo zien is leren fotograferen veel meer een bewustwordingsproces dat een technische uitleg over de camera. Als cursisten dáár achter komen zie je hun foto’s direct beter worden. De beeldregie wordt toch door de fotograaf gedaan en niet door de camera. Omgekeerd zie je ook aan iemands foto’s dat de cursist anders naar zijn eigen wereld gaan kijken. Het relativeren en verbreden van iemands eigen denkkaders is wat mij zelf het meest boeit.

We bespreken vooral het werk in relatie tot wat de cursist, d.m.v. zijn opdracht, ons wilde laten ervaren. Hoe reageert de groep op het gemaakte werk? Ervaren we wat de maker wilde? Als dat niet zo is gaan we gezamenlijk kijken hoe dat komt. Welke beeldelementen zijn daar dan in dit beeld verantwoordelijk voor? Missen we misschien iets om de boodschap duidelijker te maken? probeer ze te laten ervaren dat je plannen kunt maken in je hoofd maar dat in het ‘ervaren’ van het kijken naar de foto, deze toch zijn eigen verhaal verteld. Ook al was dat soms anders bedoeld.

De eerste twee jaar volgen we een vastgesteld aantal opdrachten. Hierin ontdekken we dat technieken en beeld elementen vooral een zeggingskracht hebben. We maken op deze manier kennis met de ‘taal’ van de fotografie. Daarna gaat de eigen voorkeur en passie van de cursist en steeds grotere rol spelen.

 

Extra informatie- ik ben gek op chocolade, film, etentjes, Belgisch bier en kamperen
- ik ben bijna altijd bij de voetbalwedstrijden van NAC, (sorry)
- ’s avonds luister ik het liefst naar Tiësto, Pat Metheny, Miles Davids, Nick Cave, Bach, Tom Petty, Underworld, Ursula Rucker, Muse en nog veel meer
- op zondagochtend slaap ik uit en lees ik uitgebreid de krant