Gerda_Huijssen_2020
Beroep: docent pottenbakken

Email:

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Gerda Huijssen

In het begin kost het even wat doorzettingsvermogen maar vervolgens is het heerlijk om achter de draaischijf aan de slag te gaan. Je hoofd is helemaal leeg en je bent alleen bezig met de klei in je handen. 

Op mijn 19e ben ik begonnen met een hobby cursus keramiek en ik was gelijk verkocht aan de klei. Tien jaar later ben ik de keramiekopleiding in Gouda gaan volgen, hier heb ik het draaien op de draaischijf ontdekt. Deze heb ik aangvuld met het extra leerjaar draaien en het extra leerjaar glazuren. Ik heb een aantal jaar met veel plezier les gegeven in handvormen en draaien bij het KCB in Barendrecht en bij de Nieuwe Veste.

Naast het lesgeven en mijn werk als beleidsadviseur in Rotterdam hield ik te weinig tijd over om zelf te werken met klei en mijn eigen stijl te ontwikkelen. Ik heb een pauze genomen waarin ik me volledig heb toegelegd op het ontwikkelen van mijn eigen stijl. Ik heb mijn draai gevond in vrij werken, speels draaien en de combinatie van draaien en handvormen. Ik vind het mooi als je kunt zien dat het gedraaide werk met de hand is gemaakt en niet volledig perfect is. Japanse keramiek en Wabi Sabi; de schoonheid van de imperfectie zijn voor mij een inspiratie.

Ik ben altijd geinteresseerd in nieuwe technieken en kijk ernaar uit om je de basis aan te leren en je vervolgens te begeleiden bij het ontwikkelen van meer.