Jacomijn_den_Engelsen
Beroep: Docent beeldend

Email:

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Jacomijn den Engelsen

Ik ben Jacomijn den Engelsen, beeldend kunstenaar/graficus. Mijn opleiding heb ik gehad in Breda, op kunstacademie Sint Joost en op het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen.  Als kunstenaar ben ik bijna 40 jaar bezig en als docent ongeveer 30 jaar, alweer heel wat jaren bij Nieuwe Veste en op Sint Joost. Regelmatig geef ik workshops voor professionele kunstenaars in mijn specialisatie: de houtsnede. Ik exposeer veel met mijn werk en het is opgenomen in verschillende collecties, waaronder die van het Rijksmuseum, Stedelijk Museum Breda, Noord-Brabants museum en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.              
Ik heb een website http://www.jacomijndenengelsen.nl en Instagram
Mijn hart ligt bij de grafische technieken. Ik vind het dan ook heel fijn om mijn kennis en kunde op dat vlak over te brengen en mijn enthousiasme daarover te delen met mijn cursisten.
Het leukste van les geven is de verrassing; als er dingen worden gemaakt, die niemand had verwacht, de cursist zelf niet en de docent ook niet. Ik bedenk graag strategieën om dit wonder te kunnen laten ontstaan.