nieuwe_veste_Klaartje_scheer
Beroep: docent

Cursus(en):

Email:

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Klaartje Scheer

Beroep: Tekenaar, Ontwerper, Verhalenverteller, Boekenmaker
 
Een beetje toveren. De werkelijkheid naar je hand zetten. Dat is het fijnste van tekenen. Zo teken ik al bijna mijn hele leven. Ik studeerde aan de kunstacademie in Breda en daarna vertrok ik naar Londen om het vak illustratie te leren. Terug in Nederland volgde ik een docentenopleiding. En nu combineer ik al bijna 30 jaar mijn beroep als illustrator met het docentschap, o.a. aan Vrije Hogeschool Driebergen, Kunststation Leerdam,  Muzerije Den Bosch en Nieuwe Veste Breda.
 
In mijn studio in Breda schrijf ik verhalen en maak ik illustraties. Ook ontwerp ik Zinnebeelden; die maak ik meestal in opdracht. Maar mijn hart ligt bij het ambacht Boek Maken. Als alles klopt; wanneer tekst en beeld elkaar aanvullen en samen op papier een echt boek zijn geworden, dan is het goed.
 
Lesgeven geeft mij vrolijkheid en inspiratie. In mijn lessen staat het spelenderwijs ontdekken op de eerste plaats. Krassen, krabbelen en schetsen maar! Er zijn fantasie opdrachten zoals: teken de uitvinding die jouw leven fantastisch maakt. Maar ook opdrachten waarbij je heel precies leert kijken: hoe ziet een kat er nou écht uit?
En ik zal je vertellen: als je goed kunt kijken wordt je leven nog spannender!
 
Wil je zien wat ik maak? Kijk dan op mijn website: http://www.klaartjescheer.nl