Lizet_van_Beek
Beroep: Docente muziek

Email:

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Lizet van Beek

Beek, Lizet van (Hilvarenbeek, 1958) Zangeres.
Lizet van Beek studeerde klassieke solozang aan het Brabants Conservatorium Tilburg (1985-1991) en vervolgde haar zangstudie aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen (1991-1993). Trad op in opera’s, musicals en recitals. Werkte samen met o.a. Het Van Kemenade Quintet, Close-Act, Ines Arubla/Nico Langenhuizen en DJ Tiesto.

Lizet van Beek zingt en speelt sinds 1994 in de familieopera’s van Theater Vandenbulck uit ’s-Hertogenbosch. Vanaf 1985 tot heden vormt zij een duo met pianiste Doré van Deijck onder de naam Les Enfants du Paradis. Sinds 2004 maakt zij deel uit van het Spaanse (Barcelona) theatergezelschap “Sémola” in de voorstelling ‘Centvinticinc’ waarmee ze in 2005 een tournee had langs verschillende europese steden. Vanaf 2004 bestaat ook haar eigen produktiehuis ‘De Blauwe Hond’, waarin ze zich voornamelijk toelegt op het ontwikkelen en spelen van kleinschalige opera-projecten zoals de familieopera Orfeo & Euridice en ‘De Kleine Scala’; opera-act. Sinds 1993 geeft zij zangles aan de muziekschool in Bavel die sinds de gemeentelijke herindeling onderdeel is geworden van De Nieuwe Veste.

Verder gaf ze stemvorming en zang aan de musicalklas van de N.V. en in het kader van “De Ontdekking” zong en speelde ze 40 keer in de familieopera “Orfeo & Euridice”. 4000 kinderen uit Breda en omstreken kwamen naar de concertzaal van de N.V. om dit spektakel te aanschouwen.