Neil_Foreman
Beroep: docent

Email:

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Neil Foreman

Mijn naam is Neil Foreman. Ik ben pianist, toetsenist, bandcoach en vocalist! Ik ben werkzaam als docent op de Academie voor Muziekeducatie (docent muziek) in Tilburg, waar ik zelf ook heb gestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik geleerd met allerlei doelgroepen te werken en heb ik mijn passie voor lesgeven ontdekt! Tijdens het lesgeven deel je de liefde voor muziek met iemand, en wanneer ik iemand kan helpen er nóg meer van te genieten, is mijn dag geslaagd!  
 
Naast mijn werk studeer ik aan de Master of Music Piano Jazz. Binnen deze studie ga ik nog verder op zoek naar wie ik ben als muzikant. Blijven ontwikkelen, eigen composities schrijven en zoeken naar verbetering vind ik als docent én muzikant erg belangrijk. ‘Practice what you preach’, dus jezelf blijven ontwikkelen op het vakgebied waarbinnen je lesgeeft! 
 
Als toetsenist ben ik werkzaam geweest bij musicalproducenten als Stage Entertainment (Mamma Mia) en Opus One (Fun Home), en momenteel maak ik muziek samen met mijn broer Glenn Foreman. In het najaar van 2022 zal ik de theaters induiken als muzikaal leider met een nieuwe theaterproducent; Oatmilk Studio. 
 
Ik laat mij door zoveel mogelijk muziek inspireren, maar een aantal artiesten keren altijd terug; 
Sting, Snarky Puppy, Avishai Cohen, Esbjörn Svensson, Bill Laurance, Shai Maestro, Michael Jackson, Anomalie.. Ik kan nog wel even doorgaan!