Pieter_Zwaans
Beroep: projectleider lessen & cursussen

Cursus(en):

Email:

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Pieter Zwaans

Pieter Zwaans is sinds 2018 projectleider ‘lessen & cursussen’ en bijbehorende deelprojecten en activiteiten. Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest bij Nieuwe Veste (voorheen Stedelijke Muziekschool Breda) als klarinetdocent, ensembleleider, hafa-coördinator en OR-lid, was hij 2013-2017 teamleider muziek. Sinds 2017 vaart Nieuwe Veste een andere koers. Daarom is de stichting na een reoganisatie ingericht als projectorganisatie. Belangrijkste reden daarvan is dat de organisatie zo flexibel kan inspelen op (veranderende) klantwensen en omstandigheden.

Pieter Zwaans (1960) volgde zijn muziekstudie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg met als hoofdvak klarinet. Tevens zette hij de eerste stappen op weg naar het dirigeren bij Anne de Vries en Jean-Pierre Laro. Na het behalen van het praktijkdiploma hafa-directie vervolgde Pieter Zwaans zijn opleiding voor dirigent aan het Rotterdams Conservatorium: harmoniedirectie bij Jaap Koops en orkestdirectie bij Arie van Beek. Al tijdens en ook ná zijn studie heeft hij diverse cursussen en masterclasses gevolgd op het gebied van koor- en orkestdirectie en ‘dirigeren lichte muziek’. Ook heeft hij meerdere jaren zanglessen gevolgd en onderricht gehad op contrabas.

Als dirigent is Pieter werkzaam bij Nieuwe Veste van Klarinetkoor Mo6 Breda en van Harmonie St.Cecilia Chaam en Harmonie OVU Wagenberg. Daarnaast is hij bestuurslid ‘programmering’ van Consortium Musicum Divertimento Breda. Dit ad hoc gezelschap - bestaande uit koor en kamerorkest - maakt jaarlijks in de zomervakantie een buitenlandse muziektournee. Pieter Zwaans leidt regelmatig (jeugd)studiedagen, workshops voor blazers en andere gelegenheidsensembles. Bij gelegenheid treedt hij solistisch op of in kamermuziek.