Tom_Nieuwenhuijse_2
Beroep: docent drums & band

Email:

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Tom Nieuwenhuijse

Ik ben Tom Nieuwenhuijse, geboren in 1988 en afgestudeerd als drummer/slagwerker lichte muziek/jazz aan de Master of Music aan het Fontys Conservatorium. Daarnaast heb ik recentelijk mijn Docent Muziek diploma behaald op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ik ook een aantal modules doceer als combo-docent.

Ik ben erg actief als musicus en heb al veel mogen samenwerken met verschillende mensen in het vak. Ik heb veel opgetreden op jazzfestivals in binnen-en buitenland, poppodia, verschillende theaters en andere festivals. Ook heb ik een aantal radio- en tv-uitzendingen mogen doen.

Lesgeven betekent voor mij dat leerlingen mogen ontdekken wie ze zijn en wat muziek maken voor hen betekent. Ze leren om zichzelf uit te drukken en plezier te hebben in datgene wat ze spelen op de drums. Plezier en beleving staan in mijn lessen centraal. In de lessen zal de focus liggen op het samenspelen in een band of meespelen met muziek. Ik benader vaak alle theoretische en technische benodigdheden vanuit de praktijk. Dit betekent dat een leerling al gelijk kan meespelen op zijn of haar favoriete nummer en dat we van daaruit werken aan techniek en eventueel notenkennis.

Ik werk graag vanuit de interesse of muzieksmaak van de leerling en van daaruit gaan we steeds meer de diepte in. Leerlingen zijn vaak enthousiast over deze manier van lesgeven en verlaten altijd het muzieklokaal met een grote glimlach.