Klantenservice » Inschrijven en annuleren

Inschrijven en annuleren

Hoe kan ik mezelf inschrijven?
Je kunt digitaal inschrijven voor alle lessen en cursussen van Nieuwe Veste. Bij elke cursus of les vind je een rode knop met INSCHRIJVEN.
Lukt het niet om digitaal in te schrijven? Download een papieren inschrijfformulier voor cursussen Beeldend, Theater, Dans en Schrijven of voor lessen en cursussen Muziek. De inschrijfformulieren zijn te downloaden of op te halen bij de receptiebalie van Nieuwe Veste.
Het ingevulde inschrijfformulier kunt u afgeven bij de receptiebalie van Nieuwe Veste of terugsturen naar Nieuwe Veste, Postbus 1951, 4801 BZ Breda.

Wanneer kan ik me inschrijven?
Voor cursussen kun je je inschrijven vanaf maandag 14 mei 2019.
Als je cursist bent, heb je tot 'In The Spotlight' van 24 tot en met 26 mei voorrang bij inschrijven. Je kunt dat digitaal doen via deze website of met een papieren inschrijfformulier dat je kunt ophalen aan de balie van Nieuwe Veste. Vanaf 14 mei zijn er ook inschrijfformulieren te verkrijgen bij receptiebalie, foyer beeldend en via de docent.

Mag iemand anders mij inschrijven?
Heb je geen toegang tot internet en kun je niet naar de Open Dag komen? Dan kan je iemand machtigen om jezelf en/of je familieleden in te schrijven. Deze machtiging bestaat uit een briefje waarop je aangeeft welke cursus je wilt volgen, voorzien van je naam, adres en handtekening.
Voor de instrumentale en vocale les kun je op ieder moment van het schooljaar inschrijven.

Wat is het verschil tussen lessen en cursussen?
Lessen zijn doorgaande, meerjarige leertrajecten zoals de muzieklessen en hebben een vast tarief. Cursussen zijn leertrajecten die zijn afgebakend in tijd, meestal 6, 10, 15 of 30 lessen.

Wanneer is het nieuwe les- en cursusaanbod beschikbaar?
Eén week voor in The Spotlight is de folder met het volledige aanbod Muziek, Beeldend, Theater, Dans, Schrijven, Kunstmix en Bij jou in de buurt bij Nieuwe Veste te verkrijgen. Vanaf dinsdag 14 mei is het les en cursusaanbod via de website van Nieuwe Veste te bekijken.

Hoe kan ik mijn inschrijving muziekles verlengen?
Je volgt dit schooljaar (2018/2019) muziekles bij Nieuwe Veste en wilt volgend jaar muziekles blijven volgen. In tegenstelling tot voorgaande jaren hoef je niet meer te verlengen. Als je de lessen wilt beëindigen, dien je uit te schrijven, bij voorkeur via het formulier 'uitschrijven' op de website van Nieuwe Veste. Dit kan ook per mail of schriftelijk via de leerlingenadministratie: leerlingenadministratie@nieuweveste.nl. Zie ook de (gewijzigde) Algemene Voorwaarden.

Als ik me inschrijf word ik dan direct geplaatst?
Je wordt bij je inschrijving niet altijd direct geplaatst. Hier hebben we een plaatsingsprocedure voor. Je wordt geplaatst op basis van het moment van inschrijven. De Open Dag geldt als één inschrijfmoment. 
Inschrijven voor het nieuwe aanbod 2019/2020 start op maandag 14 mei 2019, zowel digitaal als via een papieren inschrijfformulier. Huidige cursisten (cursusjaar 2018/2019) hebben voorrang tot in The Spotlight van 24 tot en met 26 mei.
Je ontvangt bij plaatsing een plaatsingsformulier. Ben je (nog) niet geplaatst dan krijg je een plaats op de wachtlijst. De volgorde van de wachtlijst wordt bepaald door het moment van inschrijven.
Bij het inschrijven voor muzieklessen blijft het moment van je eerste inschrijving altijd geldig, ook als je dit schooljaar niet geplaatst bent. Je ontvangt in mei een brief met de vraag of je voor volgend seizoen ingeschreven wilt blijven. Wanneer je dat niet wenst, wordt je uitgeschreven. Voor de overige cursussen en ensembles geldt dat je je ieder jaar opnieuw moet inschrijven.

Ik heb me ingeschreven voor een cursus, maar wil deze annuleren. Kan dat?
Ja, dat kan. Als je uiterlijk 15 dagen vóór de aanvangsdatum van de cursus annuleert, wordt € 25,00 administratiekosten in rekening gebracht. Bij annuleren binnen 15 dagen voor aanvang van de cursus is het gehele cursusbedrag verschuldigd, met uitzondering van de redenen die zijn genoemd in artikel 4 van de Algemene Voorwaarden.