Klantenservice

Inschrijven en annuleren

Hoe kan ik mezelf inschrijven?
Je kunt digitaal inschrijven voor alle lessen en cursussen van Nieuwe Veste. Bij elke cursus of les vind je een rode knop met INSCHRIJVEN.
Lukt het niet om digitaal in te schrijven? Download een papieren inschrijfformulier voor cursussen Beeldend, Theater, Dans en Schrijven of voor lessen en cursussen Muziek. De inschrijfformulieren zijn te downloaden of op te halen bij de receptiebalie van Nieuwe Veste.
Het ingevulde inschrijfformulier kunt u afgeven bij de receptiebalie van Nieuwe Veste of terugsturen naar Nieuwe Veste, Postbus 1951, 4801 BZ Breda.

Wanneer kan ik me inschrijven?
Voor cursussen kun je je inschrijven vanaf vrijdag 12 mei 2017.
Als je cursist bent, heb je tot de Open Dag op 21 mei voorrang bij inschrijven. Je kunt dat digitaal doen via deze website of met een papieren inschrijfformulier dat je kunt ophalen aan de balie van Nieuwe Veste. Vanaf 21 mei liggen er ook inschrijfformulieren in de leslokalen.

Mag iemand anders mij inschrijven?
Heb je geen toegang tot internet en kun je niet naar de Open Dag komen? Dan kan je iemand machtigen om jezelf en/of je familieleden in te schrijven. Deze machtiging bestaat uit een briefje waarop je aangeeft welke cursus je wilt volgen, voorzien van je naam, adres en handtekening.
Voor muziek- en zangles kun je op ieder moment van het schooljaar inschrijven.

Wat is het verschil tussen lessen en cursussen?
Lessen zijn doorgaande, meerjarige leertrajecten zoals de individuele muzieklessen en hebben een vast tarief. Cursussen zijn leertrajecten die zijn afgebakend in tijd, meestal 6, 10, 15 of 30 lessen.

Wanneer is het nieuwe les- en cursusaanbod beschikbaar?
Eén week voor de Open Dag zijn de disciplinefolders Muziek, Beeldend, Theater, Dans, Schrijven, Kunstmix en Bij jou in de buurt met het les- en cursusaanbod verkrijgbaar bij Nieuwe Veste.

Hoe kan ik mijn inschrijving muziekles verlengen?
Je volgt dit schooljaar (2016/2017) muziekles bij Nieuwe Veste en wilt volgend jaar muziekles blijven volgen. Je ontvangt in mei een bericht met de vraag of je je inschrijving muziekles wilt verlengen. In deze brief staat hoe je dit kunt doen. Verleng ieder schooljaar je muziekles. Zonder verlenging van je les word je uitgeschreven.

Als ik me inschrijf word ik dan direct geplaatst?
Je wordt bij je inschrijving niet altijd direct geplaatst. Hier hebben we een plaatsingsprocedure voor. Je wordt geplaatst op basis van het moment van inschrijven. De Open Dag geldt als één inschrijfmoment. 
Inschrijven voor het nieuwe aanbod 2017/2018 start op vrijdag 12 mei 2017, zowel digitaal als via een papieren inschrijfformulier. Huidige cursisten (cursusjaar 2017/2018) hebben voorrang tot de Open Dag op zondag 21 mei. 
Je ontvangt bij plaatsing een plaatsingsformulier. Ben je (nog) niet geplaatst dan krijg je een plaats op de wachtlijst. De volgorde van de wachtlijst wordt bepaald door het moment van inschrijven.
Bij het inschrijven voor muzieklessen blijft het moment van je eerste inschrijving altijd geldig, ook als je dit schooljaar niet geplaatst bent. Je ontvangt in april of mei een brief met de vraag of je je voor volgend seizoen opnieuw wil inschrijven en hoe je dit kunt doen. Wanneer je niet opnieuw inschrijft, word je uitgeschreven. Voor de overige cursussen geldt dat je je ieder jaar opnieuw moet inschrijven.

Ik heb me ingeschreven voor een cursus, maar wil deze annuleren. Kan dat?
Ja, dat kan. Als je uiterlijk 15 dagen vóór de aanvangsdatum van de cursus annuleert, wordt € 25,00 administratiekosten in rekening gebracht. Bij annuleren binnen 15 dagen voor aanvang van de cursus is het gehele cursusbedrag verschuldigd, met uitzondering van de redenen die zijn genoemd in artikel 4 van de Algemene Voorwaarden.