Over ons » Horeca

Horeca

De horeca 'Bomen' in Centrum is weer open. Voor bezoekers die uitsluitend de horeca willen bezoeken is geen toegangsitem nodig (men hoeft ook geen lid te zijn van de bibliotheek); het is wel verplicht om een consumptie te nemen. Het aantal horeca zitplaatsen binnen wordt bepaald door de anderhalve meter maatregel. Dit geldt ook voor het buitenterras.
'Bomen' is momenteel geopend tijdens de openingstijden van bibliotheek Centrum: op maandag tussen 12.00 en 17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur.
Per 1 september worden de openingstijden verruimd: Dan is Bomen open op maandag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur en op zondag van 12.00 - 17.00 uur.

Er is een nieuwe menukaart.

Het verhaal van 'Bomen'

Rond 1780 werden in de tuin van Huis Ocrum zwarte Moerbeibomen geplant. In de loop der jaren is de tuin van dit oude hofhuis steeds verder bebouwd en werd het uiteindelijk de binnentuin van Nieuwe Veste. Maar de moerbeibomen bleven bewaard en zijn inmiddels beschermde monumenten. In 1995 vormden de bomen zelfs het uitgangspunt voor de nieuwbouw van Nieuwe Veste, wat je terugziet in de ‘spriet’-achtige pilaren. Waar kun je beter van deze prachtige moerbeibomen genieten, dan met een hapje of drankje bij Bomen. Tussen de boeken, de optredens en het Bredaplein is dit een bijzondere plek in Breda.

Bewuste keuzes
Bij het samenstellen van onze gerechten kiezen we bewust. We halen onze producten zoveel mogelijk bij lokale leveranciers en proberen het gebruik van vlees en vis te beperken. Uiteraard werken we met verse producten, scheiden we ons afval en gaan we met zorg om met restproducten.
 
Openingstijden
Maandag tussen 12.00 en 17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur .


Bomen Menu