Over ons » Cursussen en lessen » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mezelf inschrijven?
Je kunt je digitaal inschrijven voor alle lessen en cursussen van Nieuwe Veste. Bij elke cursus of les vind je een roze knop met INSCHRIJVEN.
Lukt het niet om digitaal in te schrijven? Download een papieren inschrijfformulier voor cursussen Beeldend, Theater, Dans en Schrijven of voor lessen en cursussen Muziek. De inschrijfformulieren zijn te downloaden of op te halen bij de ontvangstbalie van Nieuwe Veste op locatie Molenstraat.
Het ingevulde inschrijfformulier kunt je afgeven bij de ontvangstbalie van Nieuwe Veste of terugsturen naar Nieuwe Veste, Postbus 1951, 4801 BZ Breda.

Mag iemand anders mij inschrijven?
Heb je geen toegang tot internet en kun je niet naar Nieuwe Veste komen? Dan kan je iemand machtigen om jezelf en/of je familieleden in te schrijven. Deze machtiging bestaat uit een brief waarop je aangeeft welke cursus je wilt volgen, voorzien van je naam, adres en handtekening.

Wat is het verschil tussen lessen en cursussen?
Lessen zijn doorgaande, meerjarige leertrajecten en hebben een vast tarief. Cursussen zijn leertrajecten die een afgebakende tijd hebben. Deze bestaan meestal uit 6, 10, 15 of 30 lessen.

Hoe kan ik mijn inschrijving muziekles verlengen?
Wanneer je jouw instrumentale of vocale lessen ongewijzigd wilt voortzetten in het nieuwe schooljaar, hoef je niets te doen. Muzieklessen worden ongewijzigd verlengd. Als je in het komende schooljaar van docent of van instrument wilt veranderen dan kun je dit in een bericht doorgeven aan leerlingadministratie@nieuweveste.nl. Wil je liever deelnemen aan een ensemble, band of orkest of meedoen met een cursus Dans, Theater, Beeldend of schrijven, schrijf je dan snel in via onze website.

Hoe schrijf ik me uit voor muziekles?
Wil je in het nieuwe cursusjaar niet meer deelnemen aan de lessen dan kun je dit, vóór 1 juli, laten weten via de link uitschrijven op onze website. Omdat jouw mening bijdraagt aan de kwaliteit van het aanbod van Nieuwe Veste, horen wij graag de reden van de uitschrijving.

Als ik me inschrijf word ik dan direct geplaatst?
Je wordt bij je inschrijving niet altijd direct geplaatst. Hier hebben we een plaatsingsprocedure voor. Je wordt geplaatst op basis van het moment van inschrijven. Huidige cursisten hebben voorrang. Je ontvangt bij plaatsing een plaatsingsformulier. Ben je (nog) niet geplaatst dan krijg je een plaats op de wachtlijst. De volgorde van de wachtlijst wordt bepaald door het moment van inschrijven. Bij het inschrijven voor muzieklessen blijft het moment van je eerste inschrijving altijd geldig, ook als je dit schooljaar niet geplaatst bent. Voor de overige cursussen en ensembles geldt dat je je ieder jaar opnieuw moet inschrijven.

Ik heb me ingeschreven voor een cursus, maar wil deze annuleren. Kan dat?
Ja, dat kan. Als je uiterlijk 15 dagen vóór de aanvangsdatum van de cursus annuleert, wordt € 25,00 administratiekosten in rekening gebracht. Bij annuleren korter dan 15 dagen voor aanvang van de cursus is het gehele cursusbedrag verschuldigd, met uitzondering van de redenen die zijn genoemd in artikel 4 van de Algemene Voorwaarden.