Over ons » Cursussen en lessen » Muziek » Lesvormen muziek

Lesvormen muziek

Op deze pagina vind je de soorten lesvormen Muziek die Nieuwe Veste aanbiedt.

Om in te schrijven kies je bij Muziek eerst voor het instrument.
Daarna klik je op INSCHRIJVEN.
Vul je gegevens in en vink vervolgens aan welke lesvorm je wilt volgen.

 
Muzieklessen voor kleuters
Leerlingen vanaf 4 jaar kunnen een instrument leren bespelen met een speciaal voor deze leeftijd ontwikkelde didactiek in een kleine groep: 2 leerlingen samen 30 minuten, 3 leerlingen samen 45 minuten enzovoorts. Deze lesvorm is mogelijk op viool, cello, piano en dwarsfluit.
 
40 min. duoles 36 weken
In deze lesvorm kunnen twee leerlingen samen een instrument leren bespelen. Ze krijgen samen wekelijks 40 minuten les.
Deze lesvorm is zeer geschikt voor nieuwe beginners die graag in kleine groepsverband les willen volgen.
Je kunt een duo vormen met iemand die je kent. Meld je je alleen aan? Geen probleem, Nieuwe Veste zoekt de beste mogelijke ‘match’ voor jou.
Bij de keuze voor deze lesvorm is het belangrijk om rekening te houden met flexibiliteit i.v.m. het maken van een voor beide leerlingen geschikte lesrooster.

25 min. individueel 36 weken
Voor wie vanaf het begin graag individuele aandacht wil en voor gevorderde leerlingen die zo ver zijn dat ze het liefst een individueel lesprogramma volgen is deze lesvorm de beste keuze.
Bij deze lesvorm volgt de leerling een op maat afgestemde lesprogramma.
Lesdag en tijd wordt in overleg met de docent afgesproken.

25 min. individueel C & D leerlingen
Het begrip C & D leerlingen betreft leerlingen die inmiddels een B of C diploma hebben behaald en dus in C of D examenstroom zitten.
 
C & D Bijzonder traject
Voor leerlingen met een bijzonder talent voor muziek is het mogelijk om via auditie een speciaal programma te volgen. Informeer naar de toelatingseisen bij je docent.
 
20 min. individueel 10 weken
Deze lesvorm betreft een eenmalige cursus van 10 lessen van 20 minuten op een specifiek instrument en het is vooral geschikt voor leerlingen die graag een instrument voor een langere termijn willen uitproberen.
 
Blokfluit, gitaar en ukelele groep 8-10 jaar
Leerlingen uit groep 4, 5 en 6 van de basisschool kunnen starten in blokfluit, gitaar en ukelelegroepen. Je kunt je inschrijven voor groep A (beginners) of B (vervolg). Groep A: minimaal drie leerlingen in 30 minuten les, maximaal zes leerlingen in 60 minuten. In het tweede jaar kan je kiezen voor groep B of de reguliere stroom. Groep B: minimaal twee leerlingen in 30 minuten les, maximaal vier leerlingen in 60 minuten. Inschrijven voor groep A of B kan slechts één keer.
 
Instrument en bandles 8-18 jaar
Leerlingen die zich inschrijven voor deze combilessen hebben elke week 30 minuten les (met 2 leerlingen) op hun eigen instrument en aansluitend 30 minuten workshop in een band. Doel is om meteen vanaf het allereerste begin de vaardigheden op het instrument aan te leren en tegelijkertijd vooral ook het samenspelen te ontwikkelen.
 
5-urenkaart
De 5-urenkaart bestaat uit vijf uur op afspraak en kan bijvoorbeeld worden gebruikt als 5 x 1 uur of als 10 x ½ uur les. 
Deze lesvorm is zeer geschikt voor gevorderde leerlingen die graag coaching op afspraak willen maar het kan ook worden gebruikt als aanvulling op een bepaalde cursus, voor kamermuziek coaching, bandcoaching, enzovoorts.
De kaart is geldig tot 1 jaar na datum van ingang. Niet gebruikte uren komen hierna te vervallen. Derhalve is lesgeldrestitutie van niet gebruikte uren niet mogelijk. De lesafspraken maakt u rechtstreeks met de docent.