Over ons » Studieplekken bij Nieuwe Veste

Stu­de­ren in de bieb tij­dens de lock­down

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je kunt reserveren.

Scholen zijn deels gesloten, lunch- en koffiezaakjes zijn dicht en in huis is het druk met thuiswerkende ouders. Veel jongeren hebben in deze tijd behoefte aan een plek waar ze rustig kunnen studeren. Even in een andere omgeving mét goede en gratis wifi. Daarom stelt Nieuwe Veste de komende tijd in de Centrale Bibliotheek (Molenstraat 6, Breda) studieplekken beschikbaar. Dit natuurlijk geheel volgens de coronamaatregelen. In de bibliotheek zijn 50 studieplekken.


Hoe werkt het?
• Reserveer een plekje via onderstaande reserveringsmodule
• Je mag vier uur gebruik maken van een studieplek. We maken gebruik van een tijdslimiet, zodat zoveel mogelijk jongeren gebruik kunnen maken van dit aanbod. Een studieplek reserveer je minimaal twee uur van te voren.
• In de bibliotheek geldt een mondkapjesplicht en uiteraard ook de andere Coronaregels (1,5 meter afstand - ook op je studieplek, ontsmetten van de handen bij binnenkomst, hoest of nies in je elleboog, bij verkoudheid of koorts blijf je thuis).
• Het is de bedoeling dat je in je eentje in stilte studeert.
• Je kunt gebruik maken van het toilet, maar niet van de printers of de koffieautomaat en de collectie.
• Je mag een flesje water o.i.d. meenemen naar je studieplek, maar het nuttigen van etenswaren is niet toegestaan.

Dus zoek je een fijne, rustige en stille plek om jouw huiswerk te maken of om te blokken voor die ene toets? Je bent welkom bij Nieuwe Veste/Bibliotheek Breda.