Nieuwe Veste

Vacature Beleidsmedewerker

Nieuwe Veste is een ambitieuze culturele instelling die zich inzet voor het verbeteren en verduurzamen van cultuureducatie en cultuurparticipatie in de stad. Nieuwe veste maakt daartoe momenteel een transitie door naar een netwerkorganisatie en expertisecentrum. In 2020 wil de organisatie met en voor de stad een dienstverlening hebben geformuleerd waarin alle kinderen kennismaken met taal, creativiteit en kunst, alle jongeren hun creatieve en kunstzinnige vaardigheden kunnen inzetten voor het verbreden van hun blik op de wereld en alle volwassenen een bijdrage kunnen leveren aan het culturele klimaat van de stad.
 
Voor het realiseren van onze ambitie zoeken wij ter versterking van het cluster Strategie een getalenteerde en breed georiënteerde


Beleidsmedewerker 

(28 uur per week)
 
Wat ga je doen?
Als beleidsmedewerker speel je een belangrijke rol in het verkennen en analyseren van het werkgebied van Nieuwe Veste. Je levert een actieve bijdrage aan de realisatie en analyse van omgevings- en gebruikersonderzoek, voert trendanalyses uit en analyseert de netwerk- en klantgegevens die door de accountmanagers worden aangedragen.
Je bent op de hoogte van wat er landelijk, provinciaal en lokaal speelt en doorziet de wensen van de (hoofd)subsidiënt(en). Je kijkt daarvoor verder dan het cultuurbeleid, volgt politieke ontwikkelingen op de voet en herkent in een vroeg stadium trends in de samenleving die de ambities van Nieuwe Veste raken. Je vertaalt je bevindingen naar voorstellen voor strategische en tactische (interne) beleidsinnovaties, werkt dit beleid waar nodig uit en monitort en analyseert de voortgang van de uitvoering om tot bijsturingsvoorstellen te komen.
Je weet hoe je collega’s uit de verschillende onderdelen van de organisatie moet enthousiasmeren over de beleidsvoornemens van Nieuwe Veste, zodat het primaire en secundaire proces de gewenste koers volgen. Daarbij overzie je de beleids- en programmeringscyclus en doe je waar nodig verbetervoorstellen.
Vanuit je kennis over wat er (zowel binnen als buiten de cultuursector) in Breda speelt en de ambities van Nieuwe Veste jaag je markt- en productinnovatie aan met oog voor nieuwe verdienmodellen. Je benoemt de hiaten in de dienstverlening, schetst kansrijke oplossingsrichtingen en monitort of de ontwikkeling en uitvoering tot de gewenste resultaten leiden. Je rapporteert over de resultaten en effecten en doet voorstellen voor verduurzaming en/of verbetering.
Tot slot adviseer je het managementteam en collega’s die zich bezighouden met externe betrekkingen over het portfolio en de profilering van Nieuwe Veste. 

Wat vragen wij?
Je hebt aantoonbaar minimaal een HBO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding op het gebied van beleid in combinatie met onderwijs en/of cultuur.
Je hebt aantoonbare ervaring met het adviseren van managementteams en leidinggevenden over strategische innovatie- en beleidsvraagstukken in een complexe omgeving.
Je beschikt over een proactieve houding en je toont doorzettingsvermogen in combinatie met een zakelijke mentaliteit.
Je kunt makkelijk schakelen tussen de verschillende afdelingen in een organisatie en hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.
Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met programmatisch en projectmatig werken.
Je houdt van een uitdaging en past door je bevlogenheid, een open vizier en een vooruitstrevende manier van denken uitstekend binnen het cluster Strategie.  

Wat bieden wij?
Het gaat om een voorlopige aanstelling van een jaar met een salarisindicatie in schaal 10 van de cao Openbare Bibliotheken (min. € 3.300,- en max. € 4.354,- bruto fulltime per maand) voor 28 uur per week. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet, waarbij bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang krijgen.
 
Contactinformatie
Voor nadere informatie over de inhoud kun je t/m week 32 contact opnemen met Lisette Colijn, Manager Strategie, via l.colijn@nieuweveste.nl of 06-46274945.
In week 33 en 34 is meer informatie te verkrijgen via Sandra Musters-Bredewolt, Sr. Adviseur Marcom, te bereiken via s.musters@nieuweveste.nl of 06-51222332.
 
Ben jij de collega die wij zoeken? Stuur dan je brief en CV uiterlijk 26 augustus 2018 naar p&o@nieuweveste.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats op 30 augustus, de tweede gespreksronde is op 7 september.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.