Nieuwe Veste

Vacature Klantenadviseur (24 uur per week)

Voormalig Bibliotheek Breda, Nieuwe Veste centrum voor de kunsten en Cultuurwinkel Breda bundelen samen de krachten in een vernieuwde dienstverlening onder de nieuwe merknaam Nieuwe Veste.
 
Nieuwe Veste wil een bijdrage leveren aan persoonlijke ontwikkeling en burgerschap van alle inwoners van Breda, door een rol te spelen in het aanreiken van taal- en creativiteitsontwikkeling en het toegankelijk maken van kunst. Daarbij willen we alle kinderen een basis meegeven, jongeren stimuleren hun blik op de wereld te verbreden en volwassenen in staat stellen te participeren. Dit doen we door nóg meer samen te werken met partners in de stad aan een sociaal en cultureel levendig Breda.

 

Voor het Klanten Contact Center (KCC) zijn wij op zoek naar een enthousiaste en professionele:
 

Klantenadviseur (24 uur per week)

 
Je bent samen met je collega klantenadviseurs verantwoordelijk voor de advisering van leden, leerlingen en bezoekers en brengt bij hen de betaalde diensten onder de aandacht.
 
Dit betekent dat je leden, leerlingen en bezoekers op een professionele en klantgerichte wijze ontvangt, begeleidt en doorverwijst binnen Nieuwe Veste. Leden, leerlingen en bezoekers worden voorzien van adviezen en je brengt op representatieve wijze de betaalde diensten/producten van Nieuwe Veste en culturele partners onder de aandacht. Kortom, je zorgt voor het binden en behouden van leden en leerlingen.
 
We verwachten van jou dat:
gastvrijheid op je lijf is geschreven, je bent representatief en klantgericht;
je het ‘visitekaartje’ bent van Nieuwe Veste en eerste aanspreekpunt langs alle KCC kanalen, zoals telefoon, email, klantenservice balie, post, etc.;
je geïnteresseerd bent in maatschappelijke ontwikkelingen;
je actief, nieuwsgierig, communicatief vaardig bent en oprecht geïnteresseerd in mensen. Hierdoor ben je in staat de werkelijke klantvraag te achterhalen en deze waar mogelijk te vertalen in kansen en/of mogelijkheden voor Nieuwe Veste;
je communicatief, zowel mondeling als schriftelijk, onderlegd bent;
je een brede kennis van de activiteiten van Nieuwe Veste hebt om van daaruit het publiek te enthousiasmeren;
je beschikt over een MBO4- werk en denkniveau;
je een proactieve werkhouding hebt met commercieel inzicht;
je kunt omgaan met nieuwe technieken (digitale media, content informatiesystemen, klantinformatiesystemen, nieuwe productapplicaties).


Nieuwe Veste biedt aan geschikte kandidaten een uitdagende functie met een werkweek van 24 uur. Je bent flexibel inzetbaar, ook op avonden, zaterdag en/of zondag. Het gaat om een tijdelijke functie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
Salariëring volgens de CAO Openbare Bibliotheken. De functie is gewaardeerd op niveau 6 (maximaal bruto € 2.694 bij 36 uur per week.)
 
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met
Rolf van Dongen, manager bedrijfsvoering (r.van.dongen@nieuweveste.nl, 06-20494703) of
Marianne de Jong, Projectleider KCC (m.de.jong@nieuweveste.nl, 06-10929911)
 
Een volledige beschrijving van de functie kun je per email aanvragen bij p&o@nieuweveste.nl.
Indien je wilt solliciteren, kun je je brief en CV tot uiterlijk 20 juni 2018 toesturen aan p&o@nieuweveste.nl.
 
De 1e gespreksronde vindt plaats in de week van 25 juni 2018.