Over ons » Werken bij Nieuwe Veste » Vacature medewerker culturele educatie

Vacature medewerker culturele educatie

Nieuwe Veste wil een bijdrage leveren aan persoonlijke ontwikkeling en burgerschap van alle inwoners van Breda, door een rol te spelen in het aanreiken van taal- en creativiteitsontwikkeling en het toegankelijk maken van kunst. Daarbij willen we alle kinderen een basis meegeven, jongeren stimuleren hun blik op de wereld te verbreden en volwassenen in staat stellen te participeren. Dit doen we door nóg meer samen te werken met partners in de stad aan een sociaal en cultureel levendig Breda.

Ter versterking van het team jongeren zijn we op zoek naar een

Medewerker culturele educatie (20 - 24 uur per week)

met affiniteit voor en ervaring met doelgroep Jongeren


De medewerker culturele educatie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, voorbereiden, organiseren en uitvoeren van educatieve projecten en activiteiten. Daarnaast is hij/zij samen met collega’s verantwoordelijk voor markt- en productinnovatie en de ontwikkeling van didactische werkvormen.

Wat ga je doen?
Door het schooljaar heen vinden verschillende projecten en activiteiten plaats op het gebied van leesbevordering, literatuureducatie, kunst en cultuur die moeten worden opgestart en uitgevoerd, veelal op vraag van en in samenwerking met externe partijen. Je gaat dan ook aan de slag met projecten en je ontwikkelt producten op het gebied van kunst, cultuur, taal en media(wijsheid). Hierover onderhoud je contacten over de uitvoering van deze projecten met de betrokken partijen (scholen en culturele partners) en werk je nauw samen met betrokken projectleiders en consulenten. Daarnaast begeleid je het organisatorische en didactische proces en bewaakt de kwaliteit van projecten en activiteiten.

Nieuwe Veste verwelkomt ook diverse stagiaires binnen de organisatie en jij begeleidt de uitvoering van deze stagetrajecten met de betreffende jongeren.

Wat vragen wij?
- Docenten opleiding op HBO niveau bij voorkeur op het gebied van Nederlandse taal of Kunsteducatie.
- Werkervaring in of met het Voortgezet onderwijs of MBO.
- Affiniteit met producten en diensten op het gebied van leesbevordering, cultuureducatie en mediawijsheid en met de     doelgroep jongeren.
- Op de hoogte van huidige onderwijsontwikkelingen (pré) en programma’s op het gebied van leesbevordering,     cultuureducatie en mediawijsheid.
- Actuele kennis op het gebied van jongerenliteratuur.
- Didactische en communicatieve vaardigheden gericht op en ervaring met groepen jongeren
- Pro- actieve, leergierige en open houding.
- Goede organisatorische en communicatieve kwaliteiten.

Wat bieden wij?
Nieuwe Veste biedt aan geschikte kandidaten een uitdagende functie voor 20 - 24 uur per week op het kruisvlak van taal, creativiteit en kunst.
Het gaat om een voorlopige aanstelling van een jaar met een salarisindicatie in schaal 8 van de CAO Openbare Bibliotheken (max. € 3.523,- bruto fulltime per maand).

Is je interesse gewekt en lijkt het je een uitdaging om deze functie succesvol te vervullen? Stuur dan uiterlijk 20 augustus 2020 een mail met je motivatie en CV naar p&o@nieuweveste.nl. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in de week van 24 augustus. Voor inhoudelijke vragen over de functie mail of bel naar Diantha de Vries, d.de.vries@nieuweveste.nl, 06-51783914.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.