Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Meivakantie 2019

Gepubliceerd: 17-04-2019
Vrijdag 19 april gaan de schooldeuren twee weken op slot. Het is meivakantie! Voor iedereen die deze weken in Breda blijft, hebben we handige weetjes en leuke tips op een rij gezet.
 
Voor Nieuwe Veste gelden tijdens de meivakantie afwijkende openingstijden:
Vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) alle bibliotheekvestigingen sluiten om 17.00 uur
Zondag 21 en maandag 22 april (Pasen) alle bibliotheekvestigingen gesloten
Zaterdag 27 april (Koningsdag) alle bibliotheekvestigingen gesloten 
Zondag 5 mei (Bevrijdingsdag) alle bibliotheekvestigingen gesloten
Maandag 22 april t/m zaterdag 4 mei  geen cursussen en lessen
muziek, beeldend, theater, musical, dans en schrijven

Krokus - lente - meivakantieBreda zoemt mee
Natuurlijk hopen we op mooi lenteweer tijdens de meivakantie. Een ideaal moment om de bijen en vlinders een handje te helpen met een vlindervriendelijke tuin of balkon. In de bibliotheek worden gratis zakjes met zaadjes uitgedeeld (zolang de voorraad strekt). Of doe mee aan een van de andere activiteiten tijdens Breda zoemt mee (tot 23 april).
 
Robotrace
Bij Makersbase kun je op donderdag 25 april je eigen robot maken met een startpakket. Solderen, knutselen en sleutelen aan je robot, het mag allemaal! Om 13.00 uur kunnen kinderen vanaf 10 jaar terecht en om 18.00 uur zijn de jongeren vanaf 15 jaar aan de beurt. Deelname kost € 8,00. Van tevoren aanmelden!
 
Cultuurproeverij
Speciaal voor kinderen uit de groepen 5 en 6 is er op donderdag 2 mei een Cultuurproeverij bij Nieuwe Veste. Muziek maken, dansen, zongen, verhalen verzinnen, knutselen of tekenen… doe mee en kijk wat je leuk vindt. Deelname is gratis, wel van tevoren aanmelden.
 
Code Middag
Donderdag 2 mei is er een gezellige, technische middag voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Bouw je eigen website of leer en speel met allerlei leuke robots en spellen. Deelname kost € 10,00 per kind, inclusief ranja en wat lekkers. Van tevoren aanmelden.
 
Grasduinen in de romancollectie
Wil je vanaf je tuinstoel of loungebank grasduinen in de romancollectie van de bibliotheek? Dat kan met de genrecatalogus. Struin vanachter je pc of smartphone langs de boeken en wie weet loop je tegen onverwachte pareltjes aan of vind je net dat ene bijzondere boek waarvan je het bestaan niet eens kende.
 
Koningsdag
Uiteraard wordt Koningsdag ook in Breda uitgebreid gevierd en is er voor het eerst sinds een paar jaar ook weer een Koningsnacht. De dj’s Koen en Sander van 538 vieren Koningsdag ook weer in Breda, met een spetterende line-up aan artiesten. In het Valkenberg is er een kindervrijmarkt en op Belcrum Beach een vrijmarkt voor volwassenen. Gezelligheid, feestvierders in oranje kleding en veel muziek. Koningsdag in Breda!
 
UITtips
Wat voor weer het ook wordt, er is altijd wel iets leuks te beleven in Breda tijdens de meivakantie. De leukste tips vind je op de site van UITpunt Breda.


 
Weersverwachting
Breda
Weeronline.nl - Meer weer in Bredaweeronline.nl Altijd jouw weer