Nieuws »  2020: een bijzonder jaar

2020: een bijzonder jaar

Gepubliceerd: 21-07-2021
Bekijk ons jaaroverzicht van 2020 
2020 was een zeer bijzonder jaar dat wat we niet snel zullen vergeten...

Een bijzonder jaar vraagt ook om een bijzonder jaarverslag. In dit jaarverslag vertellen wij niet alleen graag wat Nieuwe Veste allemaal heeft gedaan om verder bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van alle Bredanaars op het gebied van taal, creativiteit en kunst voor een cultureel levendige stad. We staan ook stil bij welke gevolgen de coronacrisis voor ons had, voor onze organisatie, ons werk, onszelf. Dit jaarverslag zal daarom persoonlijker van toon zijn dan je wellicht gewend bent.

Zoals zoveel culturele instellingen moest ook Nieuwe Veste half maart 2020 haar deuren sluiten. Daarna werd het een jaar van dicht, open, weer dicht, gedeeltelijk open. Zo werd 2020 ook het jaar van online lessen, e-books, Ik vergeet je niet, Een Creatieve Zomer, Taalhuis digitaal, spontane optredens, Informatiepunt Digitale Overheid, cursus mondkapje maken, buiten dansles, Zomerkamp, Blind Wall, SummerviBes, Walk & Talk, Winter Wonderland, de Afhaalservice, cultuureducatie bij je thuis, Ontdek je Talent, enzovoort....

2020 stond vaak in het teken van wat niet meer kon of mocht. Maar het bracht ook nieuwe, onverwachte zaken, die eerder niet mogelijk leken. Het heeft ook duidelijk laten zien dat het werk van Nieuwe Veste belangrijk is, voor iedereen. Daar zijn we trots op en daar gaan we mee door, ook de komende jaren!

Veel leesplezier!