Nieuws »  In actie voor Oekraïne

In actie voor Oekraïne

Gepubliceerd: 03-03-2022
De cultuursector in Nederland is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land.
Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, organiseerde het culturele veld in het weekend van 4, 5 en 6 maart verschillende activiteiten.
Een deel van de opbrengst van deze activiteiten wordt gedoneerd aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Er is een speciale website gelanceerd, waarop alle activiteiten gebundeld worden. Deze wordt steeds aangevuld.
Kijk ook op de speciale themapagina van Nieuwe Veste bibliotheek.

Maar ook na dit weekend blijft de nood voor de inwoners van Oekraïne bestaan. De activiteiten en inzamelingen vanuit onze sector die ook na dit weekend worden ondernomen om hen te steunen, kunnen onder de noemer #hArtforUkraine worden voortgezet tot 31 maart. Met de opbrengsten levert de culturele sector een belangrijke bijdrage aan de acute steun die nodig is voor zowel mensen die op de vlucht zijn, als voor degenen die achter blijven.

Bij Nieuwe Veste kun je een heerlijke kom vegetarische Soljanka (Oekraïense goulashsoep) bestellen, waarvan 1 euro naar giro 555 gaat.