Nieuws »  Augustus Beiaardmaand Breda

Augustus Beiaardmaand Breda

Gepubliceerd: 02-08-2022
Zoals elk jaar is er in de Augustus Beiaardmaand Breda elke donderdagavond in augustus om 19.00 uur een beiaardconcert door beiaardiers uit binnen- en buitenland op de beiaard van de toren van de Grote Kerk.

Op donderdag 4 augustus opent gastbeiaardier Jasper Depraetere de concertreeks. Hij speelt werken van Belgische bodem, zoals van de 17e eeuwse beiaardier Matthias Vanden Gheyn, maar ook composities van Cesar Franck en Toots Thielemans.

Het concert is van 19.00 tot 20.00 uur, en wordt vooraf ingeluid door het Klokkenluidersgilde Breda met de 3750 kg wegende Breda-Nassauklok uit 1695.

Programma-info en mooie luisterplekken zijn te vinden op torenbreda.nl en social media (twitter, facebook @torenbreda).

Donderdag 11 augustus staat helemaal in het teken van Beatles-repertoire op de 14.000 kg wegende beiaard, in eigentijdse en eigenzinnige bewerkingen door stadsbeiaardier Paul Maassen.
Onderdeel van dit concert is een fotowedstrijd: maak van de beroemde foto van de Beatles bij de Abbey Road studio een Bredase versie, en deel deze op social media @torenbreda.
Meer info is te vinden op torenbreda.nl.

Op donderdag 18 augustus is er een Spaanse soirée in samenwerking met het Begijnhof. Deze avond hoor je een beiaardconcert door stadsbeiaardier Paul Maassen en een gitaarconcert door Johan Timmermans.

Op 25 augustus staat op het programma: Bach meets Glass and Einaudi. Een beiaardconcert door gastbeiaardier Janno den Engelsman.