Nieuws »  Bij Nieuwe Veste maak je het! Samen met anderen.

Bij Nieuwe Veste maak je het! Samen met anderen.

Gepubliceerd: 19-07-2022
Bij muzieklessen denk je al snel aan zo goed mogelijk op je instrument kunnen spelen. Dat is logisch. Op je instrument kunnen spelen is net zoiets als een taal leren door middel van schrijven, lezen en spreken. Maar, net als bij taal is wat je wilt zeggen en hoe je dat het beste kunt doen het allerbelangrijkste. Muziek is namelijk een heel bijzondere boodschap: klanken, melodie, harmonie, ritme, hard en zacht, langzaam en snel vertellen hun eigen verhaal. Dat doe je soms met wat je zelf hebt gemaakt, en soms met muziek die al door iemand anders is bedacht. Een compositie of popnummer bijvoorbeeld.
Bij sommige instrumenten en muziekstijlen doe je dat vooral in je eentje. Heel vaak maak je muziek samen met anderen. Door gebruik te maken van al die mooie klanken en tonen en de mogelijkheden van die instrumenten kun je jouw verhaal namelijk nog beter vertellen en jouw gevoel nog beter uitdrukken. Denk aan de basgitaar in de band die je tot in je buik voelt of aan de dwarsfluiten in een orkest die je in een heel andere sfeer brengen.

‘Die ene noot, op dat moment, samen en precies gelijk………daar doe ik het voor’.
 
Het bijzonder van sámen muziek maken is ook dat je met elkaar muziek maakt waar jij en het publiek van genieten maar waar tegelijkertijd iedereen er weer een ander gevoel bij kan hebben. Wij van Nieuwe Veste denken dat dat magie is. Zo bijzonder dat we er zelf ook steeds weer van genieten.
 
‘Op het moment dat we sámen zingen, dan lijkt het wel één bijzondere stem’.

Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen die zingt of een instrument bespeelt ook de mogelijkheid heeft om samen te spelen. Zo snel mogelijk: als je met jouw instrument de eerste muziek ‘woorden’ kunt uitspreken en de eerste muzikale zin
 kunt maken. In een ensemble, band, orkest. Op Nieuwe Veste of daarbuiten, zoals bij een koor of vereniging. Juist door, samen, muziek te maken ga je begrijpen hoe muziek in elkaar zit en wat je ermee kunt doen. En dan krijg je ook zin om de muziektaal nog be
ter te leren spreken en om daarmee aan de slag te gaan.
 
‘Als ik met mijn band speel begrijp ik waarom ik drum’.

Samen muziek maken zorgt voor magie. Dat wil je graag met anderen delen. Optredens zorgen daarvoor. Het publiek is net als een spiegel. Aan de reactie van het publiek zie je dat de muziek ook wat met hun doet. Dat de boodschap overkomt. Dat zien we om ons heen bij grote artiesten die dagelijks mensen inspireren. Bij Nieuwe Veste vinden we het daarom belangrijk dat je jouw muziek ook aan anderen kunt laten horen. Wij organiseren de events en de concerten waar jij de ster bent.

‘Het is echt kicken om op dat podium te staan en dan samen het applaus in ontvangst te nemen. Dan zijn we echt trots op elkaar en willen we meer en meer.’
 


Wil jij ook samen muziek maken met anderen?

Bekijk ons aanbod, schrijf je in voor een gratis proefles of kom naar de open inloop met onze bandcoaches op 9 september bij Nieuwe Veste!


Bandcoaching Proefles muziek