Nieuws »  Boekstart 10 jaar: Gouden Wikkel actie

Boekstart 10 jaar: Gouden Wikkel actie

Gepubliceerd: 07-12-2018
In 2018 bestaat BoekStart 10 jaar. Ter gelegenheid daarvan is er een actie waarbij er in heel Nederland Gouden Wikkels verstopt worden in de BoekStartkoffertjes. De gelukkige vinder ontvangt een verrassingspakket met onder andere het Babyboekje van het jaar.

Gouden wikkel actie boekstart 10 jaarBreda is sinds mei 2012 aangesloten bij BoekStart. Inmiddels zijn er ruim 4500 ouders die hun kindje lid hebben gemaakt van bibliotheek Breda en die een koffertje hebben opgehaald. In Breda zijn bij iedere bibliotheekvestiging in de periode van 10 tot en met 22 december 2018 drie gouden wikkels verstopt in de BoekStartkoffertjes. Dus als u met uw kindje een BoekStartkoffertje komt ophalen kan het zijn dat u de gelukkige winnaar bent!

BoekStart-koffertje cadeau
Als een baby 4 maanden oud is, krijgen ouders een boekenkaart van gemeente Breda waarmee zij een gratis BoekStart-koffertje op kunnen halen als hun kindje (gratis) lid wordt. Bij het 7-maandgesprek op het consultatiebureau wordt nogmaals aandacht gegeven aan het plezier en het belang van lezen met baby’s. Ook de medewerkers van het consultatiebureau kunnen een biebbon uitreiken. Deze koffertjes bevatten twee boekjes zodat ouders met hun baby kunnen gaan lezen! Samen met de Bibliotheek op School worden er in heel Nederland inmiddels zo'n 750.000 kinderen bereikt. En dat is een prachtig resultaat . De eerste BoekStartbaby’s van destijds zijn inmiddels tien jaar en profiteren van de Bibliotheek op school.

BoekStart bestaat 10 jaar!
Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers! Kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen, scoren later beter op taal. Met BoekStart laten we kinderen 0-4 jaar genieten van verhalen. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Kijk voor meer informatie op www.boekstart.nl.

Eerste winnaar(s)
De eerste gouden wikkel in Breda is gevonden! De moeder van de gelukkige baby vond het erg leuk!

Eerste winnaar gouden wikkel actie Boekstart 10 jaar

Ook de tweede wikkel is gevonden in Bibliotheek Noord, gefeliciteerd!


En de laatste gouden wikkel in Bibliotheek Noord is gevonden door deze gelukkige moeder!


Deze kinderen zijn heel blij met het koffertje! Zij vonden de gouden wikkel in Bibliotheek Zuid.