Nieuws »  Jan de Breet Muziekprijs

Jan de Breet Muziekprijs

Gepubliceerd: 10-07-2018


Op vrijdag 29 juni vond de jaarlijkse uitreiking Muziekprijs Jan de Breet plaats. Tijdens deze uitreiking, die dit jaar voor de 10e maal in de Concertzaal van Nieuwe Veste plaatsvond, maakte de jury de winnaar bekend en kregen alle kandidaten hun diploma uitgereikt. Uit handen van juryvoorzitter Hans Rooseboom mocht de winnaar een cheque van € 750,- in ontvangst nemen. Met deze prijs kan de kandidaat zijn of haar talent verder ontwikkelen.
 
De winnaar dit jaar was trombonist Cas van Haperen. Cas legde op 7 juni een uitstekend C-bijzonder examen af in een uitverkochte Sacramentskerk. Naast zijn zeer goede technische en muzikale spel op de trombone, werd ook zijn programmering en presentatie geroemd. Cas speelt in het dagelijks leven o.a. in Harmonie Euphonia en zingt in het Sacramentskoor. Zijn docent is Gerard de Krom.
 
De bekende Bredase musicus Jan de Breet heeft bij zijn overlijden een legaat nagelaten, bestemd voor veelbelovende jonge musici van Nieuwe Veste. De prijs is in het leven geroepen voor de kandidaat die het beste ‘bijzondere’ examenconcert in een cursusjaar heeft verzorgd.