Nieuws »  Creatieve tips voor de zomervakantie

Creatieve tips voor de zomervakantie

Gepubliceerd: 19-07-2022
Beeldend!
Wil je een kleurrijk kunstwerk maken? Google eerst eens het werk van kunstenaar Anton Henning of bezoek Museum de Pont waar zijn werk te zien is. Neem een vel papier, maak een kronkellijn met lijm. Plak hierop wol of touw. De vormen die nu ontstaan, kun je verschillende kleuren geven. Je kunt dit natuurlijk ook met kinderen uit je straat met stoepkrijt op straat doen.
 
Theater!
Speel samen met je vrienden of familie grappige, spannende of dramatische situaties die kunnen gebeuren op de camping of in het hotel. Eén speelt de eigenaar, de ander is de gast. Voorbeelden: de buren maken te veel herrie / er is geen uitzicht op zee / de kamer zit vol kakkerlakken of je tent is weggewaaid! Veel speelplezier!
 
Dans!
Een keertje wat anders sturen dan die traditionele vakantiekaart? Maak je eigen choreografie met typische vakantiedingen: dans met je tentstokken, je koffer of maak een waterballet op het droge. Nog leuker als je het samen doet! Vind je dat nog lastig doe dan een dans die je al kent op een bijzondere plek op jouw bestemming. Maak er een filmpje van en stuur dit als digitale kaart naar je familie en vrienden!
 
Schrijf!
Kijk eens of je tijdens de autorit naar je vakantiebestemming een gedicht kunt maken van de woorden die je onderweg ziet. Het wordt helemaal tof als je durft te spelen en combineren met woorden uit verschillende talen!
 
Muziek!
Zie je in de schuur van je vader nog wat pvc-buisjes liggen, of papieren rietjes? Dan zou je daar pijltjes mee kunnen schieten, of besjes, maar je kan er natuurlijk ook een muziekinstrumentje van maken. Wat dacht je van een eigen panfluit?!