Nieuws »  Creatieve tips voor in de kerstvakantie

Creatieve tips voor in de kerstvakantie

Gepubliceerd: 07-12-2021


De kerstvakantie staat bijna voor de deur! Even op de pauzestand, om daarna weer uitgerust van start te gaan. 
We hebben een aantal tips om ook tijdens de vakantie lekker creatief bezig te blijven. 

 

Beeldend en Schrijven

Originaliteit en creativiteit gaan hand in hand.
 • Zie je kerstboom als een levend kunstwerk en maak er het stralende middelpunt van. Kies voor een thema (natuur, familie, eten, etc. ) en maak papieren slingers in een vooraf bedacht kleurenpalet. Wist je dat je kerstballen of kersthangers ook van papier-maché kunt maken?  Kijk hier voor een voorbeeld: Kerstballen knutselen van waterballonnen - Bing video
   
 • Tover met spuitspray een prachtig sneeuwlandschap op je raam. Hopelijk werkt het aanstekelijk en volgen de buren jouw voorbeeld. Voor degene die niet van realistische taferelen houden, patronen of dessins zijn ook prachtig. Een variatie op een bestaand of een geheel eigen patroon is natuurlijk nog creatiever! Sjablonen maak je zelf van dik papier of dun karton, zodat je ze volgend jaar kunt hergebruiken of ruilen met die van de buren.
   
 • Voor liefhebbers van schrijven: kijk eens of je van het kerstmenu een gedicht kunt maken. Het wordt helemaal tof als je vrij gaat associëren!
 

Dans

 • Oefen Jingle Bell Rock van Mean Girls of nog creatiever, verzin je eigen moves, en geef een optreden na het kerstdiner
   
 • Een keertje wat anders doen dan die traditionele kerstkaart? Maak van je dans een stopmotion filmpje en stuur dit als digitale kerstkaart je hele familie! Er zijn verschillende apps die je (of je ouders) kunnen downloaden, waarmee je dat heel makkelijk kunt doen.
   
 • Het ballet De Notenkraker is een echte kerstklassieker. Bekijk de voorstelling via youtube of nog leuker, misschien kun je naar het theater!
   
 • Maak een danser als kerstversiering voor in de kerstboom!
 

Muziek

 • Natuurlijk mag muziek rond de kerstdagen niet ontbreken. Neem een door jezelf gespeeld kerstliedje op en verstuur dat als digitale wens!
   
 • Iedereen kan muziek maken en heeft wel een xylofoontje thuis, speel Jingle Bells voor het ultieme kerstgevoel!
   
 • Geen puf meer om zelf aan de slag te gaan, luister dan tijdens het kerstmaal naar ‘Instrumental Christmas Music with Fireplace 24/7’ • Merry Christmas!
   
 • En na alle drukte kun je even lachen met Mr. Bean door te kijken naar dit geweldige muziekfilmpje!
 

Theater en Musical

 • Geannuleerd
  Op woensdag 29 december speelt de kindervoorstelling 'Waanzinnige Boomhut met 52 verdiepingen' in het Chassé Theater (15:00 - 16:15), zie deze link. Een muzikale en fantasievolle theatervoorstelling met veel humor! De vorige versie van deze voorstelling (die gebaseerd is op een bekend boek) won zowel de ZAPP Theaterprijs als een Zilveren Krekel. Plezier verzekerd dus!
 • Theater Rotterdam heeft van enkele van haar familievoorstellingen uit de afgelopen jaren een televisieregistratie gemaakt, deze kun je hier bekijken (ZAPP bios):

De kerstvakantie staat bijna voor de deur! Even op de pauzestand, om daarna weer uitgerust van start te gaan. 
We hebben een aantal tips om ook tijdens de vakantie lekker creatief bezig te blijven. 
 

Nina's Homemades: creatieve inspiratie uit boeken

Bibliotheekmedewerker Nina houdt (naast lezen) van tekenen, knutselen en koken. Gelukkig zijn er in de bibliotheek tal van kookboeken te vinden en boeken over elke hobby die je je maar kan bedenken. Nina test ze voor je uit op haar eigen pagina! Doe je mee?

Volg Nina's Homemades ook op Instagram en Facebook!