Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Digisterker: digitaal zaken doen met de overheid

Gepubliceerd: 19-09-2017
Dit najaar start Nieuwe Veste met de gratis cursus Digisterker. In deze cursus leren de deelnemers digitaal zaken doen met de overheid en gebruik maken van online overheidsdiensten, zoals DigiD en huurtoeslag aanvragen.

DigisterkerIn kleine groepen van maximaal tien personen leren deelnemers bijvoorbeeld een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden op websites van de overheid en inloggen op verschillende sites. Huurtoeslag aanvragen, een afspraak maken bij de gemeente voor de aanvraag van een paspoort, informatie zoeken en vinden over de AOW en meer. 

Gratis cursus in de bibliotheek van Nieuwe Veste
De cursus Digisterker duurt vier keer 2½ uur en is in de bibliotheek van Nieuwe Veste. Deelname is gratis, ook voor niet-bibliotheekleden. Digisterker is voor mensen die al met internet kunnen omgaan, kunnen werken met een toetsenbord en een muis en een e-mailadres hebben. Wie nog onzeker is over zijn eigen computervaardigheden of omgaan met internet, kan ook terecht voor andere computercursussen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Nieuwe Veste.
Kijk voor meer informatie op de pagina van Taalhuis Breda of neem contact op via taalhuis@nieuweveste.nl.

Cursusdata en locaties Breda
Je kunt uit één van onderstaande cursussen kiezen:
 
Locatie: Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda
Maandag 8, 15, 22 en 29 januari 2018
Tijd: van 19.00 – 21.30 uur
Dinsdag 9, 16, 23, 30 januari 2018Tijd: 9.30 – 12.00 uur
 
Locatie: Bibliotheek Breda Noord, Heksenakker 37
Donderdag 11, 18, 25, januari en 1 februari 2018
Tijd: 13.30 – 16.00 uur

Wethouder Miriam Haagh benadrukt het belang van de cursus
De Gemeente Breda stimuleert het  volgen van de cursussen. Miriam Haagh, wethouder Zorg, Onderwijs en Dienstverlening: “Er gebeurt tegenwoordig zo ontzettend veel online. Kantoren sluiten en websites worden geopend. Variërend van reizen tot bankzaken en overheidscorrespondentie. Als je daar niet in mee kunt komen, wordt het steeds lastiger om zaken te regelen en bij te blijven. We merken dat mensen zelf heel graag willen bijspijkeren. Met deze cursus kan dat op een heel laagdrempelige manier.”
 

Bekijk de infomercial over Digisterker: