Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Cursus Digisterker, werken met de elektronische overheid

Gepubliceerd: 10-10-2018

De overheid werkt steeds meer via internet. Voor veel mensen is het moeilijk om digitaal van alles te vinden en regelen. Daarom is er de speciale beginnerscursus ‘Digisterker, werken met de elektronische overheid’. Na enthousiaste reacties van deelnemers, gaan in november weer twee gratis cursussen van start. Ben je of ken je iemand die interesse heeft in deze cursus?


Met een DigiD inloggen op websites van de overheid, een afspraak maken bij de gemeente, een paspoort aanvragen, een verhuizing doorgeven, informatie zoeken over je AOW of huurtoeslag regelen? Je leert in de cursus om het allemaal online te regelen en je oefent meteen op de computer.

Maurice DikhoffBelangrijk dat je op internet mee kunt komen
Miriam Haagh, wethouder Gezondheid, Wijkaanpak en Leren: “Er gebeurt zo ontzettend veel online. Kantoren sluiten en websites worden geopend. Variërend van reizen tot bankzaken en overheidscorrespondentie. Als je daar niet in mee kunt komen, is het steeds lastiger om zaken te regelen en bij te blijven. We merken dat mensen zelf heel graag willen bijspijkeren. Met deze cursus kan dat op een laagdrempelige manier.”

Zelf je zaken online regelen
Maurice Dikhoff (foto) is sinds september 2017 een van de Digisterker docenten. Wat hem opvalt in de cursus is dat mensen wel een DiGiD hebben, maar er eigenlijk niks mee doen. Ze durven niet goed of laten het hun kinderen regelen. In de cursus leer je om zelf je zaken met de overheid te doen! Digisterker maakt cursisten op een simpele en begrijpelijke manier wegwijs in het werken met de e-overheid.

Gedreven docent
Docent Maurice raakte gemotiveerd de cursus Digisterker te gaan geven door een persoonlijke situatie in zijn familie. Zijn vader, die thuis altijd de financiën regelde, kreeg in 2016 een hersenbloeding en kwam in een verpleeghuis terecht.

Maurice: “Mijn moeder hoefde alleen voor het huishouden te zorgen. Dat veranderde acuut toen mijn vader ziek werd. Zij moest nu zelf veel zaken online regelen. Toen de cursus Digisterker en de vraag om trainers voorbij kwamen, moest ik niet lang nadenken. Ik heb me aangemeld en na een korte training al 3 cursussen gegeven.”

“Wat ik erg leuk vind”, zegt Maurice, “is dat de cursussen ook op Breda gericht zijn. Een afspraak maken bij de gemeente, iets opzoeken op http://www.breda.nl. Dat spreekt mensen echt aan. En het mooiste is de laatste avond, als ik de certificaten mag uitreiken. Dan zie je hoe trots mensen zijn dat ze het nu zelf kunnen. Ik geef er wel altijd het advies bij om er vooral mee bezig te blijven.”

Cursusdata Digisterker
In november gaan twee cursussen Digisterker ‘Werken met de elektronische overheid’ van start:
- maandag 5, 12, 19 en 26 november 2018,  9.30 – 12.00 uur
- dinsdag 6, 13, 20 en 27 november 2018, 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Nieuwe Veste, bibliotheek centrum, Molenstraat 6 in Breda

Meer weten?
Digisterker wordt verzorgd door Nieuwe Veste, in samenwerking met de Gemeente Breda, en is bedoeld voor mensen die al een beetje met de computer en internet kunnen omgaan en een e-mailadres hebben. Wil je eerst nog wat oefenen op de computer en internet? Dan is de cursus Klik & Tik een goede start.

Wil je meer informatie of wil je je opgeven voor de cursus? Neem contact op via 076-2003200 of mail naar taalhuis@nieuweveste.nl