Nieuws »  De plek waar ik…

De plek waar ik…

Gepubliceerd: 16-02-2022


Met De plek waar ik laat de bibliotheek je zien wat je allemaal kunt vinden, vragen en beleven in de bieb… naast boeken natuurlijk, want dat we die hebben wist je natuurlijk al!
 
Jong beginnen
De bibliotheek organiseert activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. We beginnen al heel jong: wil je jouw baby een vliegende taalstart geven? Kom dan een keer per maand samen naar Kiekeboek. Voor de peuters hebben we een maandelijks uurtje Peuterpret.
Je kunt natuurlijk ook zelf je kindje voorlezen en om je daarbij te helpen hebben we het programma Boekstart, voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Wist je trouwens dat je met je abonnement ook gratis voorleesfilmpjes kunt kijken?
Bovendien is een abonnement gratis voor kinderen tot en met 17 jaar.
 
Makersbase
Met name voor jongeren is onze Makersbase dé creatieve werkplaats met een ‘pay what you want’ principe. Hier kun je je ideeën uitwerken met moderne machines zoals een lasersnijder, vinyl plotter of 3D printer. Ook kun je aan de slag met de Micro:bit, arduino en scratch. Geen abonnement of dikke portemonnee nodig! Onze makerscoaches helpen je graag op weg.Informatie vergaren
Heb je hulp nodig bij je boekenlijst of bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt? Of wil je gewoon informatie over welk onderwerp dan ook? De bibliotheek heeft ‘t! En onze medewerkers kunnen je op weg helpen.
Wil je je ergens wat meer in verdiepen? We hebben vast boeken over het onderwerp van jouw keuze. We organiseren ook lezingen en cursussen, waarvan er een aantal speciaal voor senioren is bedoeld.
 
Informatiepunt Digitale Overheid
Als je vragen hebt over bijvoorbeeld de belastingaangifte, stufi aanvragen, je DigiD of zorgtoeslag, dan kun je daarmee terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bieb. We helpen je gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.
 
Hulp bij lezen en schrijven
Zoek je hulp bij lezen en schrijven? Kom dan eens langs, dan kijken we samen wat je nodig hebt. Er is bijvoorbeeld een wekelijks Taalspreekuur. Of wil je liever een taalmaatje om de Nederlandse taal mee te oefenen?
Ook als je nog niet zo thuis bent in de digitale wereld ben je van harte welkom voor hulp of om te oefenen. Het Digi-Taalhuis helpt je op weg.