Nieuws »  Eerste gitaarbegeleidingscursus met succes afgerond!

Eerste gitaarbegeleidingscursus met succes afgerond!

Gepubliceerd: 04-04-2019
Maandag 1 april hebben de eerste leerkrachten uit het primair onderwijs de basiscursus voor Lied gitaarbegeleiding 1 afgerond. Op leslocatie The Loads nam iedereen onder grote belangstelling zijn certificaat in ontvangst en werd de cursus feestelijk afgesloten.
 
Ruim 30 enthousiaste leraren hebben de afgelopen 3 maanden in tien lessen de beginselen van het gitaarspelen geleerd onder leiding van docent Demi Poortman. Doel van de cursus is om leraren vertrouwen te geven en de eerste vaardigheden op de gitaar bij te brengen, zodat zij hun leerlingen kunnen begeleiden. Van Berend Botje tot Zoutelande – een uiteenlopend repertoire, dat deels door de cursisten zelf werd aangereikt. Leerkrachten kunnen hun klas echt kan laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken! 
 
De leerkrachten waren zo enthousiast over de cursus, dat er een vervolgcursus is opgezet, Gitaarbegeleidingscursus training 2.0. Ben je al bekend met de basis en lijkt het je leuk om in de klas te begeleiden met gitaar, dan kun je je direct inschrijven voor de vervolgcursus.
In het najaar starten we ook weer met een basiscursus.