Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Elke Ruben door naar Brabantse finale voorleeswedstrijd PO!

Gepubliceerd: 21-03-2019
Het spande erom op zaterdag 16 maart in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle: welke voorleeskanonnen van De Nationale Voorleeswedstrijd (groep 7-8 basisscholen) gaan door naar de Brabantse finale op 12 april? De winnaars zijn bekend!
 
Een stampvol en roerig Jan van Besouw was het zaterdag 16 maart, met deelnemers (halvefinalisten Brabantse voorleeswedstrijd), supporters, organisatie en juryleden.

Na een gezamenlijk welkom in de grote zaal door ZieZus eigenzinnig theater, was het voorlezen geblazen. Verspreid over verschillende zalen en lokalen gingen de halve finalisten uit het basisonderwijs de voorleesstrijd aan. Een heuse strijd tegenover een heuse jury. Met winnaars. Maar geen verliezers, want ook voor wie uiteindelijk niet door is naar de provinciale finale op 12 april: ga er maar eens staan. Voorleeshelden zijn het!
 
De provinciale finalisten
De volgende 8 Brabantse voorleeskanonnen zijn door naar de provinciale finales:
 
De Nationale Voorleeswedstrijd – Brabantse finale
  1. Mieke Bakker - Op maat school – Tilburg
  2. Lena Slangen – Althena onderwijs Drunen – Drunen
  3. Emma Aberson – Basisschool de Zevensprong – Best
  4. Maysam Schoenmakers – De Rietpluim – Nuenen
  5. Tess van der Vliet – Basisschool Achterberg – Dongen
  6. Valérie Kuijlaars -Basisschool de Ster -Westerhoven
  7. Elke Ruben – Horizon – Prinsenbeek
  8. Noortje Heimerikx – Basisschool de Zonneberg – Steenbergen

Deze provinciale finale vindt vrijdagavond 12 april 2019 plaats in Jan van Besouw (Goirle).
Na deze provinciale finale is duidelijk welke beste Brabantse voorlezer de provincie mag vertegenwoordigen bij de landelijke finale. De finale van de Nationale Voorleeswedstrijd is op 22 mei 2019 in Amstelveen.

De voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. Zij willen met deze wedstrijd laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.